Confidenţialitate

Ziua Internaţională a Siguranţei pe Internet: Ce facem pentru a nu deveni prada hackerilor. Sfaturile experților în securitate cibernetică | AUDIO

Tot mai mulți români sunt victimele infracțiunilor online. De Ziua Internaţională a Siguranţei pe Internet, autoritățile au întocmit o listă cu mai multe sfaturi pentru a nu deveni prada hackerilor. Printre altele, experții ne îndeamnă să fim foarte atenți la linkurile pe care le primim pe mail sau SMS.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Experții din cadrul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică spun că cele mai frecvente mesaje înșelătoare primite pe WhatsApp, Messenger, SMS sau mail sunt cele cu oferte speciale.

Specialiștii ne sfătuiesc să verificăm pe platformele oficiale ale magazinelor respective dacă aceste oferte chiar există și să nu accesăm linkurile din mesaje.

Mare atenție și la mesajele care vă cer contul bancar, PINul sau codul de siguranță de pe spatele cardului. Experții susțin că nu trebuie să dăm niciodată altor persoane datele de autentificare la conturi – fie că sunt rețele de socializare sau conturi bancare.

Experţii în securitate cibernetică susţin ideea instalării celor mai recente actualizări ale sistemului de operare, dar şi a unei soluţii antivirus.

De Ziua Internaţională a Siguranţei pe Internet, Google anunță că peste 100 de milioane de încercări de fraudă online sunt blocate, zilnic, de către experţii companiei. În fiecare zi se verifică securitatea a peste un miliard de parole.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Atenție la mesajele prin care vi se cere autentificarea sau schimbarea parolei de Instagram! Cum acționează hackerii și ce notificări sunt false