Grigore Leșe(foto), unul dintre marii culegători și interpreți de folclor, a fost invitat, joi, 15 ianuarie, la sediul Institutului Cultural Londra. Grigore Leșe le va împărtăși britanicilor și românilor, prin cântece străvechi, una dintre sursele definitorii ale identității românești.
Teatrul Național din Timișoara prezintă joi, 15 ianuarie, la ora 19.00, la Studio Uțu, premiera ‘Eminul meu iubit’.
Actorii Colin Buzoianu și Iuliana Crăescu prezintă povestea de dragoste dintre Mihai Eminescu și Veronica Micle, cu ajutorul scrisorilor pe care cei doi și le trimiteau. Un scenariu realizat de Sabin Popescu. Ascultăm un fragment din corespondența cu Veronica Micle, din 3 mai 1880, în lectura lui Lucian Dumbravă – AUDIO.
La Teatrul Național din Sibiu, actrița Ofelia Popii revine pe scenă chiar în seara de 15 ianuarie în spectacolul ‘Solitaritate‘ – regia Gianina Cărbunariu, o piesă despre identitate, pericolul pierderii identităţii, despre discriminare şi dezbinarea societăţii – AUDIO.
Vineri, 16 ianuarie, Ofelia Popii o interpretează pe ‘Sophie’ în comedia ‘Îmi place cum miroși!’, în regia lui Șerban Puiu .
Este prezentată povestea a trei personaje, aflate în San Francisco, în anii ’60 – prinse într-un triunghi amoros. Istoria se complică în momentul în care apare al 4-lea personaj, logodnicul lui Sophie.
Pe de altă parte, actorii Teatrului Naţional ‘Radu Stanca’ marchează ziua de naştere a poetului Mihai Eminescu şi Ziua Naţională a Culturii printr-o serie de recitaluri de poezie programate în mai multe locații din Sibiu. Lista completă a spațiilor în care sunt programate evenimente o găsiți pe site-ul nostru, EuropaFM.ro.
Ajungem în București. De Ziua Culturii Naționale, Teatrul Bulandra îi prezintă pe Victor Rebengiuc , Mariana Mihuț, Serban Pavlu și Dana Dogaru în spectacolul ‘Moartea unui comis voiajor’. Regia Felix Alexa – AUDIO.
Teatrul Odeon și Muzeul Național al Literaturii Române prezintă joi o ediție specială a evenimentului ‘Seri de poezie și jazz’. În sala Studio a teatrului vor fi prezenți Nora Iuga, Ioana Crăciunescu, Eugen Suciu, Florin Iaru şi Horia Gârbea. Vor recita poeme de Mihai Eminescu și din creația proprie, iar maestrul Mircea Tiberian şi Nadia Trohin vor reinterpreta romanțe eminesciene preluate din culegeri rare publicate la 1900.