“Cum să faci școala interesantă în pandemie? De lecțiile cu drona ți-am povestit, la fel și despre autobuzul pe care l-am transformat la Zi de Bine în afterschool pentru lecții remediale. Și despre laboratorul de robotică, cu ochelari VR și Robodogi, pe care l-am amenajat la o școală din Valea Doftanei, ți-am povestit. Clase în foișorul din curtea școlii? Bifat! Adevărul e că nu prea mai rămân multe idei. Sau…
Emanuel Silimon, un preot de 45 de ani care este totodată directorul unei școli de periferie cu 400 de elevi din Turnu Măgurele, se poate să fi avut cea mai bună idee. Desigur, a găsit repede tablete pentru elevi, dar asta a fost doar primul pas. Pentru că aproximativ 60% dintre elevi au părinții plecați în străinătate sau sunt navetiști în București și vin doar în weekend, preotul a apelat la întăriri care să redea în școală un climat de familie.
În colaborare cu Fundația Regală Principesa Margareta au dezvoltat programul „Generații – Centrul Comunității”, prin care i-au readus la școală pe profesorii pensionați ai școlii, acum și ei bunici pentru alți nepoți. Auzind de veste, profesori pensionați de la alte școli din oraș au cerut să participe și ei. „Ba cum nu! Cu mare drag!” S-au obișnuit repede și cu tehnologia și au putut face activități și de acasă.
Ba chiar și bunici obișnuiți auzind de proiect, s-au oferit. „Nu suntem profesori, dar să facem o floare, să pictăm ceva ne pricepem”.
Zic de Bine despre domnul director care a făcut din școala pe care o conduce un exemplu de incluziune, unde și elevii cu cerințe educaționale speciale au făcut progrese extraordinar de mari.
Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la Zi de Bine.
Foto: Pexels