“Să îți dorești ceva și să nu ai posibilități, știți cum e… Să știi că acel singur lucru… dacă poți să îl obții, o să fie mai bine… Pentru elevii de la Școala gimnazială nr. 1 din Peștera, Constanța, acel „ceva” este un laborator de informatică. Și pentru că nu demult am reușit ca prin Asociația Zi de Bine să dotăm o școală cu un laborator de robotică, pot să spun că nu e puțin lucru.
Iar un fost elev la Peștera, acum profesor de matematică și informatică în școală, are o abordare de ultimă oră pentru a rezolva problema. 800 de desene ale elevilor din toată școala au fost digitalizate și comercializate pe piața NFT-urilor. Nici eu nu sunt foarte familiarizată cu tehnologia blockchain și arta vândută prin criptomonede, dar îmi și închipui ce muncă de lămurire a trebuit să ducă Eduard Grosu în localitatea cu doar 3.330 de suflete.
Încă e nevoie de timp pentru ca proiectul tânărului profesor să fie înțeles, dar el și-a făcut o misiune din a-i ține pe tineri în pas cu tehnologia. De a le explica cum funcționează internetul, ce înseamnă digitalizare, tehnologia blockchain, dar și cum se pot feri de pericolele din spațiul cibernetic. Sunt multe nevoi care pot fi acoperite prin vânzarea celor 800 de desene pe piața de cripto, de la a avea un grup sanitar în interior și mobilă nouă la un laborator de informatică.
Așa că zic de bine despre profesorul care organizează prima strângere de fonduri școlare pe blockchain cu NFT-uri unice realizate de către elevi. Poate cumpărați și voi câte ceva!
Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la Zi de Bine.