“Popescu, la tablă! De ce trebuie să lucrez eu cu loaze că voi?! Nu știu cum mai e azi, dar pe vremea mea am tot auzit astfel de replici venite dinspre catedră. Locul din care așteptăm mai degrabă inspirație sau sprijin. Profesorii aruncă săgeți spre părinți, părinții spre profesori, iar la mijloc, elevul, e prins în statistici care vorbesc tot mai mult despre analfabetism funcțional și consecințele lui asupra viitorului nostru, al tuturor.
Cu câțiva ani în urmă, o comunitate de antreprenori a înțeles că economia unei țări și societatea în general nu poate fi schimbată dacă nu investești în educație.
Dincolo de tablete, laptopuri, logistică, investiția cea mai prețioasă, cu efectele cele mai bune pe termen lung e cea în resursă umană, în profesori, cei care prin cunoștințele și atitudinea lor pot influență destinele copiilor cu care lucrează. Așa s-a născut SuperTeach, un proiect prin care profesorii motivați și pasionați de ceea ce fac devin factor de schimbare pentru colegii lor și pentru comunitatea în care trăiesc.
Unul dintre profesorii care au trecut prin programele SuperTeach este Claudia Cârstocea, învățătoare la Școala Gimnazială nr. 38 Dimitrie Cantemir din Constanța, Facilitator de Mentalitate Deschisă în Educație, cu care mi-am propus să explorez mai mult conceptul de mentalitate deschisă și cum poate el să îmbunătățească nu doar viață profesorilor, ci pe a oricui își propune să-l înțeleagă și să-l aplice”, a spus Melania Medeleanu la Zi de Bine.
Foto: Pexels