Îngrijorați de faptul că peste jumătate dintre români încă resping categoric vaccinarea împotriva COVID, zeci de specialiști din companii private (bănci, firme de publicitate și comunicare și nu numai) încep o campanie de informare în Capitală și alte localități. Deja, în București, a fost montat în centru un banner uriaș care afișează un mesaj despre suferința uriașă produsă celor afectați de SARS-CoV-2. Ionuț Stanimir este unul dintre cei implicați în noua campanie, specialist în marketing și spune la Europa FM că epidemia de COVID este dublată de o uriașă neîncredere între oameni.
„Ceea ce este necesar este să conștientizăm cu toții și, mai ales, să întrerupem această epidemie de neîncredere și de știri false. Asta este problema foarte mare. Este o epidemie de neîncredere și de știri false care bagă lumea în spitale și care omoară oameni. Asta se întâmplă. Acesta este primul lucru la care am vrea să lucrăm. Soluția nu poate veni de la o singură entitate, ci cu toții trebuie să ne mobilizăm pentru asta, fiecare cât are. Suntem ca la Mărășești, într-adevăr. Am vorbit cu niște oameni de la TikTok care au spus că pot activa niște influenceri care să dea mesaje foarte relevante exact în segmentul de public care este mai reticent”, a spus Ionuț Stanimir pentru Europa FM.
Ionuț Stanimir povestește că la finalul acestei săptămâni, o echipă de specialiști în medicină și comunicare va merge în județul Dolj.
„Mergem, în primă fază, în orașele Craiova, Slatina și Pitești. Și a doua zi a opririi este programată pentru a merge în sate – asta depinde foarte mult și de implicarea Prefecturii și a DSP-ului local. Mobilizarea asta din mediul privat poate să privească zona de comunicare și educare. În ceea ce privește funcționarea unei caravane ca punct mobil de vaccinare, ne-am bucura dacă vehiculul pe care l-am pus la dispoziție va fi folosit”, a mai sus Ionuț Stanimir la Europa FM.
Până acum, mediul privat a strâns câteva sute de mii de euro din care vor fi organizate și alte acțiuni de informare a populației despre utilitatea vaccinului împotriva COVID.
Autor: Anca Grădinaru
Sursa foto: Facebook / Cristian Vasile / Fotograf: nwradu.ro / Fotografiile din banner sunt realizate de Cristian Movilă