Situația se agravează în Yemen, alți aproape 65 de oameni și-au pierdut viața în ultimele două zile din cauza holerei, iar numărul numărul celor suspecți că suferă de această boală a ajuns la 29.300, anunță Organizația Mondială a Sănătății. Sunt cu 6.000 de suspiciuni în plus față de datele anunțate vineri.
315 decese au fost înregistrate până în prezent în 19 din cele 22 de guvernorate, arată datele Organizației Mondiale a Sănătății. Peste 7 milioane și jumătate de oameni se află în situația de risc de îmbolnăvire.
Epidemia face ravagii printre copii, mii de cazuri fiind înregistrate în rândul minorilor. Spitalele sunt pline. Pacienții și rudele lor stau întinși inclusiv pe holuri și în curțile unităților sanitare.
Dominic Stillhart, director în Comitetul Internațional al Crucii Roșii, a povestit ce a văzut în timpul unei vizite: “Erau și până la 4 pacienți într-un singur pat, oamenii stau și în grădini, unii chiar în mașini, iar perfuziile erau agățate pe geamurile laterale.”
ينتشر مرض #الكوليرا بسرعة غير مسبوقة في #اليمن. أكثر من 29300 حالة اشتباه بالكوليرا و315 حالة وفاة تم تسجيلها حتى الآن في 19 محافظة. pic.twitter.com/NzIefsz2WL
— WHO Yemen (@WHOYemen) 21 mai 2017
Organizația Mondială a Sănătății și Unicef au trimis în Yemen seruri de hidratare și alte medicamente, însă specialiștii avertizează că e nevoie de mai multe ajutoare. În lipsa aplicării imediate a tratamentului, bolnavii pot muri chiar și în 24 de ore.
Yemen este afectat de conflicte politice interne, ceea ce face și mai dificilă aprovizionarea. Primele cazuri de holera au apărut anul trecut. Organizatia Mondiala a Sanatatii spune că Yemenul a devenit de atunci una dintre cele mai mari urgente umanitare alaturi de Siria și Sundanul de Sud.
Holera este o diaree infecțioasă acută cauzată de consumul de apă și alimente contaminate.