Confidenţialitate

Vitezoman bucureştean susprins de radar pe DN 2, conducând cu 207 km/h

Un şofer din Capitală a fost surprins miercuri de poliţiştii rutieri din cadrul IPJ Buzău circulând cu viteza de 207 km/h, pe DN 2, în afara localităţii Racoviţeni.

“Faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă de 2.900 de lei, precum şi măsura complementară de reţinere a permisului de conducere”, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, agentul şef Mihai Drăghiciu.

În cursul zilei de miercuri, poliţiştii buzoieni au depistat 124 de conducători auto care au încălcat prevederile rutiere, iar dintre aceştia 91 au depăşit viteza regulamentară.

“Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării zece permise de conducere, iar dintre acestea, şase pentru depăşirea cu peste 50 km/h a vitezei corespunzătoare segmentului de drum tranzitat”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău.

Europa FM a început o amplă campanie de responsabilizare a șoferilor în trafic. Vom discuta despre toate problemele cu care ne confruntăm ca șoferi, dar și ca pietoni. De la agresivitate în trafic, la minima cunoaștere a regulilor de circulație.

România este țara din Uniunea Europeană cu cele mai multe decese în urma accidentelor rutiere.

Dincolo de problemele legate de infrastructură, multe decese ar putea fi prevenite dacă s-ar cunoaște regulile, dacă s-ar respecta regulile și dacă șoferii ar fi conștienți că pot contribui la evitarea unor tragedii.

Solicitate de Europa FM, cele mai recente date statistice ale Politiei Române arată că, în prima jumătate a acestui an, pe drumurile din toată țara s-au produs peste 3100 de accidente rutiere grave de circulație, soldate cu 678 de oameni care nu au supraviețuit și  2.989 persoane au fost rănite.

În 2016,  pietonii au fost implicaţi în 2.670 de accidente rutiere grave, iar 1 din 5 accidente a fost provocat de indisciplina pietonilor, in special pentru că traversează neregulamentar.

Precum în cazul șoferilor, pietonii nu sunt atenți la drum din cauza telefonului mobil: vorbesc la telefon, nu se asigură când traversează, trec pe roșu, stau cu căștile in urechi și ascultă muzică, astfel că nu aud ce se petrece în jurul lor.