Vremea rea dă peste cap traficul rutier, aerian şi feroviar în multe țări din Europa.
Ninsoarea și mai ales vântul puternic au închis aeroportul Schipol din Amsterdam. Toate zborurile de astăzi sunt anulate. În Belgia o persoană a murit din cauza efectelor ninsorii, iar în Germania au fost închise școli și câteva zboruri de pe aeroportul din Bonn au fost anulate.
Ninsorile dar mai ales vântul puternic cu rafale de până la 140 km/h a anulat toate zborurile de astăzi de pe un important aeroport european – Schipol din Amsterdam. Sunt cel puţin 260 de zboruri.
Olanda este parţial paralizată, circulaţia trenurilor, a tramvaielor şi ambarcaţiunilor fiind oprită, în timp ce traficul se desfășoară îngreunat.
🇳🇱 Tempête David – KLM annule 228 vols depuis Schipol.
Des rafales à plus de 120km/h enregistrées à l’aéroport. pic.twitter.com/wsMaROSKPe
— air plus News (@airplusnews) 18 ianuarie 2018
În Belgia, o persoană a murit, din cauza vântului puternic. O femeie care se afla în mașină după ce un arbore a căzut pe automobil. Rafalele de vânt au depășit 100 km/h aseară, și au doborât arbori, au zburat ţiglele de pe casă și au distrus cablurile electrice.
Și în Germania, zeci de zboruri au fost anulate pe aeroportul Cologne din Bonn.
Școlile din majoritatea regiunilor au rămas închise din cauza unei furtuni care se aşteaptă să aducă ploi abundente şi zăpadă. Autorităţile au avertizat cetăţenii să nu îşi părăsească locuinţele.
Și în Marea Britanie, unde vântul a afectat liniile electrice care alimentau trenurile, iar câţiva copaci au căzut peste şine.
În Scoţia, autorităţile au avertizat oamenii să încerce să evite autostrăzile.
Circulaţia trenurilor de mare viteză Thalys care leagă Parisul de Germania şi Olanda a fost întreruptă joi ”până la ora 14:00 (13:00 GMT) cel puţin”, a anunţat compania.
”Reluarea traficului este condiţionată de redeschiderea liniilor clasice şi de mare viteză în Olanda şi Germania”, se precizează în anunţ, avertizându-se totodată că “situaţia poate rămâne perturbată şi degradată pe tot parcursul zilei, relatează France Presse.
Prin urmare, Thalys recomandă călătorilor vizaţi să-şi amâne deplasările şi îi trimite pe site-ul său web şi la aplicaţia sa de mobil pentru a afla informaţii în timp real cu privire la evoluţia situaţiei.
Indiferent de condiţiile de tarifare, toate biletele rezervate pentru trenurile în cauză pot fi schimbate în funcţie de disponibilitate sau rambursate fără costuri suplimentare de la punctul de vânzare iniţial.