Confidenţialitate

Vicepremierul G. Oprea cere o ancheta privind modul de interventie in cazul elicopterului SMURD prabusit

Vicepremierul Gabriel Oprea cere o anchetă cu privire la modul în care s-au desfășurat operațiunile de căutare în cazul elicopterului prăbușit ieri în lacul Siutghiol, din Constanța.

Mai mulți martori spun că salvatorii au ajuns târziu la locul tragediei, în condițiile în care, imediat după prăbușire s-au auzit mai multe strigăte de ajutor.

Toți cei 4 membri ai echipajului – pilotul, copilotul, o doctoriță și o asistentă au murit.

Pilotul elicopterului SMURD, Petre Corneliu Cătuneanu,avea 47 de ani era căsătorit și avea un copil. Lucra în Ministerul de Interne de 10 ani şi avea 2.900 de ore de zbor, dintre care 2.000 pe elicopterul care s-a prăbușit în lacul Siutghiol.

Copilotul, Ginel Claudiu Crăcănel, în vârstă de 42 de ani avea 1.600 de ore de zbor şi era angajat în MAI de şapte ani. Era căsătorit și avea un copil.

Medicul din cadrul SMURD Constanța, Laura Vizireanu avea 39 de ani. Aceasta a fost prima persoana salvata din apă, resuscitata şi dusa la spital in stare critica. Femeia a murit însă la miezul noptii.

Asistenta medicală, Gabriela Camelia Harton de 38 de ani lucra în cadrul SMURD din anul 2008. Aceasta avea un copil și ieri aflase că era însărcinată.

Procurorii militari au deschis acum un dosar penal pentru a se afla cauzele tragediei. Un alt semn de întrebare este legat de faptul dacă echipele de salvare au intervenit prea târziu. Mai mulți martori susțin că la scurt timp de la tragedie au auzit cum cei din elicopter strigau după ajutor.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, spune că în acest caz s-a acționat cât s-a putut de repede. La fața locului a fost și vicepremierul Gabriel Oprea, care astăzi a cerut o informare completă, privind modul de intervenție în misiunea de căutare – salvare.’