Uniunea Salvați România salută învestirea Guvernului propus de liberalul Ludovic Orban.
“Prin votul de astăzi din Parlament se încheie o perioadă neagră din istoria recentă a României.
O perioadă în care Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, Cătălin Rădulescu, Florin Iordache, Carmen Dan și alții asemenea și-au bătut joc de români și de România! S-au (și ne-au) făcut de râs în Europa, au ignorat total interesele cetățenilor, au siluit statul de drept și au golit vistieria țării”, se precizează într-un comunicat postat pe Facebook.
“Acum, este vremea să plătească. Duminică, putem face un pas și mai departe: putem vota astfel încât să avem, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, un tur doi al prezidențialelor fără PSD! Să trimitem PSD în istorie!
Constanți și constructivi, parlamentarii USR au votat pentru învestirea Guvernului Orban. De acum înainte, vor lupta pentru ca răul făcut de PSD să fie reparat cât mai repede. Și, implicit, vor lupta pentru Fără penali în funcții publice, alegeri locale în două tururi, desființarea pensiilor speciale și a Secției speciale, abrogarea recursului compensatoriu și alte măsuri ce trebuie adoptate urgent. Cu alte cuvinte, vor veghea ca fiecare punct din acordul politic încheiat cu PNL să fie respectat pentru că România are nevoie cu adevărat de reforme profunde, nu doar de schimbarea unei… pălării”, adaugă comunicatk USR.
Guvernul propus de liberalul Ludovic Orban a primit, luni, votul de învestitură din partea Parlamentului.
Potrivit corespondentului Europa FM în Legislativ, Cristi Citre, au fost 240 de voturi pentru cabinetul PNL.
PSD a boicotat ședința camerelor reunite ale Parlamentului.
Săptămâna trecută, s-au desfășurat audierile în comisiile de specialitate din Parlament ale miniștrilor desemnați.
Dintre cei 16 ministeriabili, trei au primit avize negative: Florin Cîțu, propus la Finanțe, Ion Ștefan, nominalizat la Dezvoltare, și Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii.
Ludovic Orban nu a venit însă cu alte propuneri pentru cele trei portofolii, pe motiv că votul în comisii a fost unul politic.