Miercuri seara, oamenii se adună din nou pentru a protesta în fața clădirii Parlamentului. Protestul a fost inițiat de grupurile civice 600000 pentru Rezistență, Insistăm, Initiațiva România, Asociația Civică ProFest, Evoluție În Instituție, Corupția ucide și ANOSR. Pâstrând modelul din celelalte zile, pe rețelele de socializare au circulat mai multe mesaje în care oamenii erau invitați să se alăture protestului împotriva modificărilor legilor justiției.
Pentru moment numărul participanților este sub 100.
Pe pagina de Facebook unde a fost anunțat protestul din această seară dn București, inițiatorii scriu că ”Sub comanda lui Calin Popescu Tariceanu, PSD-ALDE voteaza la foc automat Legea 303, din pachetul Legilor Justitiei. Senatorii ignora chiar Bugetul care trebuia dezbatut in sedinta comuna, pentru a termina Legea care va introduce politizarea si haosul in magistratura. Ceea ce trebuia sa fie o dezbatere parlamentara a devenit o gluma proasta: amendamentele au primit doar 40 de secunde fiecare pentru a fi dezbatute. Este aceeasi Lege impotriva careia procurorii si judecatorii din toata tara au protestat, vehement. Hai la Senat sa oprim Puterea sa arunce Justitia in aer!
Este foarte important sa nu fiti violenti !
Chiar daca incearca sa va provoace nu are rost sa fiti violenti cu jandarmii, nu ei sunt vinovati, ci aceia care le dau ordine. Iar sursa problemelor este tot in Parlament, pentru ca acolo isi practica Puterea adevarata desfasurare de forta legislativa, prin abuz”
Miercuri, a mai avut loc un alt protest mut, de data aceasta pe treptele Facultății de Drept din cadrul Universității București.
La ora 13, pe treptele facultății, Asociaţia Studenţilor în Drept i-a chemat pe tineri la o “manifestare mută”, după modelul şi în susţinerea acţiunilor judecătorilor, procurorilor şi ale auditorilor de justiţie, de condamnare a iniţiativelor de modificare a legislaţiei penale.
Potrivit studeților, toate aceste modificări aduc atingere statului de drept și supremaţiei Constituţiei României.
“Cu toţii cunoaştem iniţiativele aflate în Parlament pentru modificarea legilor justiţiei şi a Codurilor Penale. De altfel, credem că efectele negative irecuperabile pe care mare parte din aceste schimbări le-ar produce sunt de netăgăduit. Diferite voci din spaţiul public aşteaptă reacţia studenţilor de la Drept, care ar fi loviţi în mod direct de aceste măsuri mai mult decât alte categorii sociale”, se arată în comunicatul Asociaţiei Studenţilor în Drept.
La rândul său, Alianţa Naţională a Asociaţiilor Studenţeşti din România a anunţat că se alătură protestelor de stradă.