Confidenţialitate

Un producător de dezinfectanți avertizează populația să nu consume produse periculoase, după afirmațiile președintelui Trump

Compania Reckitt Benckiser, care produce și substanțe dezinfectante, a transmis un avertisment clienților pentru a le transmite să nu folosească asupra lor substanțele care sunt menite să curețe suprafețe, scrie BBC.

Substanțele dezinfectante sunt foarte periculoase, chiar letale dacă sunt ingerate, avertizează compania. În plus, ne pot afecta chiar și pielea, ochii și sistemul respirator dacă ne expunem direct unei cantități mari de dezinfectant.

“Dezinfectanții nostri și produsele de igienă trebuie folosite exact conform instrucțiunilor de pe ambalaj, pentru scopul pentru care au fost produse. Vă rugăm citiți etichetele”, anunță compania Reckitt Benckiser.

Președintele SUA a fost apostrofat de comunitatea medicală după ce a sugerat injectarea de dezinfectant în organismul pacienților infectați cu noul coronavirus, relatează BBC.

Donald Trump a invocat, totodată, iradierea cu lumină UV, o idee respinsă, totuși, de un medic prezent la conferința de presă de la Casa Albă.

Anterior, un oficial al Casei Albe prezentase rezultate ale unei cercetări a guvernului care sugera că SARS-CoV-2 pare să slăbească dacă este expus la soare și la căldură. În plus, dezinfectantul și alcoolul izopropilic ar putea ucide virusul în salivă.
Deși a admis că rezultatele trebuie tratate cu precauție, Donald Trump a transmis că se impun cercetări suplimentare.

Un jurnalist prezent la conferința de presă i-a atras atenția președintelui că națiunea americană are nevoie de informații verificate, nu de sugestii periculoase.

Donald Trump l-a acuzat, în schimb, că face parte din ceea ce el numește “presa fake news”.

Dr. Vin Gupta a declarat pentru NBC că „noțiunea de a injecta sau ingera orice tip de produs de curățenie este iresponsabilă și periculoasă”. „Este o metodă obișnuită pe care oamenii o folosesc atunci când vor să se sinucidă”, a adăugat medicul.

“Ca medic, nu pot recomanda injectarea dezinfectantului în organism sau utilizarea radiațiilor UV pentru a trata COVID-19”, a completat Kashif Mahmood, medic din Charleston, Virginia de Vest.