Confidenţialitate

Un italian a fost arestat după ce a făcut baie dezbrăcat în Fontana di Trevi

Poliția din Roma a arestat un bărbat care a făcut baie dezbrăcat în celebra Fontana di Trevi din Roma.

Potrivit media locale, turiștii și localnicii strânși în preajma monumentului au aplaudat tentativa sa, mulți dintre ei înregistrând scena cu telefoanele mobile, informează MIA.

Forțele de ordine sosite la fața locului au fost, însă, mai puțin impresionate acoperindu-l pe bărbat cu un prosop și transportându-l la secția de poliție. Acolo, făptașul ar fi încercat să pretindă că este turist străin, însă poliția a stabilit că este nativ italian, conform ziarului local Roma Today.

Bărbatul a fost pus sub acuzare pentru că s-a opus arestării și pentru obstrucționarea justiției, pe lângă acuzațiile de încălcare a perimetrului fântânii din secolul al XVIII-lea.

Verificările continuă în zona Trevi pentru a evaluarea eventualelor pagube cauzate de italian, mai arată sursa citată.

Persoanele care vin la Trevi — de obicei turiști — obișnuiesc să intre în fântână în încercarea de a reconstitui o scenă din filmul din 1960 al lui Federico Fellini, “La Dolce Vita” în care regretata actriță suedeză Anita Ekberg sare în fântână.

În încercarea de a descuraja aceste tentative, autoritățile au dublat, în 2015, amenzile acordate celor care nu respectă legea, acestea ajungând la suma de 400 de euro.

Însă, măsura creșterii amenzilor nu a fost suficientă pentru a-i ține la distanță pe toți. În luna iulie a anului trecut, o altă persoană care a încercat să o imite pe Ekberg a fost scoasă din fântână de poliție, la doar câteva zile după ce trei turiste în bikini au fost fotografiate bălăcindu-se în apa din Trevi.

Numărul polițiștilor prezenți la Trevi a fost sporit după redeschiderea monumentului, în noiembrie anul trecut, după o restaurare care a costat două milioane de euro. Casa de modă Fendi a finanțat proiectul care a durat 17 luni, acesta fiind unul dintr-un lung șir de proiecte de restaurare a monumentelor cu ajutorul fondurilor provenind din surse private.

Fântâna, comandată de Papa Clement al XII-lea în 1730, se află la capătul unui apeduct construit care alimenta cu apă Roma antică și a fost restaurat în urmă cu 23 de ani. Acqua Vergine se întinde pe 20 de kilometri și se termină în zona fântânii din care turiștii pot bea folosind un robinet special. Potrivit unei legende, sursa de apă ar fi fost descoperită în anul 19 î.Hr. de soldații romani însetați îndrumați către această zonă de o tânără virgină, de aici numele, Acqua Vergine.