Confidenţialitate

Uleiul de măsline contra maladiei Alzheimer

Cercetătorii consideră că acest antioxidant, care oferă uleiului de măsline un gust picant, va fi ingredientul principal în medicamentele care vor fi fabricate pentru tratarea maladiei.

Studiul a analizat felul în care substanţele chimice periculoase din creier atacă celulele nervoase.

În cele din urmă, acestea reuşesc să întrerupă comunicarea dintre diversele zone ale creierului, provocând moartea celulelor şi apariţia demenţei.

Cercetătorii au descoperit că uleiul de măsline schimbă modul de acţiune al acestor substanţe chimice, împiedicându-le să atace celulele nervoase şi să le distrugă.

Până în prezent, experimentele au fost realizate doar în laborator, urmând că testele să fie continuate pe animale şi apoi pe subiecţi umani.

Studiul a fost coordonat de un expert în psiho-biologie de la Universitatea din Philadelphia, Statele Unite.

Uleiul de măsline are efecte benefice asupra organismului, protejându-l contra maladiilor cardiace, a creşterii nivelului de colesterol, a astmului şi chiar a unor tipuri de cancer.

Uleiul de măsline face parte din dieta mediteraneană, despre care se crede de multă vreme că îi ajută pe oameni să trăiască până la o vârstă înaintată.