Din 2011, anul în care au izbucnit revoltele la Cairo, Egiptul a pierdut foarte mult la capitolul turism. Foarte mulți vizitatori, nu doar din România, au renunțat la planurile de a călători în această țară, speriați de evoluția evenimentelor din capitală. Agenții de turism, așa cum este Alin Burcea, afirma că este nedrept ca o destinație cu atâta cultură, un adevărat leagăn al civilizației, să fie evitată. (AUDIO)
Pentru a-i atrage pe turiști, agențiile de turism care vând această destinație au încercat să vină cu prețuri atractive. De exemplu, un circuit de 12 zile în țara din nordul Africii, care punctează principalele obiective ale Egiptului (Cairo, Aswan, Luxor, Hurghada) costă acum 700 de euro. Turiștii au ocazia să facă o croazieră pe Nil, să meargă în Valea Regilor, să vadă piramidele. De altfel, esplanada Sfinxului, care va fi redeschisă anul acesta pentru turiști, după restaurare, rămâne unul dintre cele mai vizitate monumente de pe planetă.
Totodată, turiștii care merg în Cairo pot vizita, de anul acesta, și cel mai mare muzeu arheologic din lume. Marele Muzeu Egiptean găzduiește peste 100 de mii de artefacte antice, relevante pentru șapte milenii de istorie. Dintre acestea, câteva mii aparțin faimosului Rege Tutankhamon.