Transportul public de persoane în orașul Tulcea se va desfăşura săptămâna viitoare la cote minime şi cu trasee modificate, dacă autorităţile locale nu vor găsi soluţii legale pentru utilizarea mijloacelor auto oferite de oficialităţile din alte judeţe, după incendiul de vineri dimineaţa în care s-a distrus peste 50% din parcul auto al societăţii Transport Public SA.
Autorităţile locale s-au întâlnit vineri în mai multe şedinţe pentru a analiza ofertele de ajutor primite din partea unor oficialităţi din alte judeţe şi a cadrului juridic care le permite utilizarea mijloacelor auto oferite, însă legislaţia în vigoare nu prevede închirierea unor microbuze în regim de urgenţă, ci doar prin licitaţie în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.
Directorul societăţii Transport Public SA, Dan Bălan, a declarat că autovehiculele rămase în parcul societăţii pot asigura fără probleme transportul călătorilor în zilele de sâmbătă şi duminică.
Şapte din cele 11 autobuze care nu au fost distruse de incendiu sunt fabricate, potrivit directorului Bălan, în anul 2006, iar altul din anul 1996.
În urma incendiului în timpul căruia au ars 15 autobuze şi un microbuz, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ), sub îndrumarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, a început cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ, Amalia Ignatencu.
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit apărut la unul dintre autobuze.
Intervenţia celor 84 de pompieri s-a încheiat în jurul orei 9,30, fiind salvate din flăcări şapte autobuze, 27 de butelii cu oxigen şi alte patru cu GPL.
În timpul incendiului nu s-au înregistrat victime.