Într-o lume a tehnologiei, în care an de an apar noi și noi modele de telefoane, s-ar putea să fii tentat să treci la un smartphone diferit ca sistem de operare. Oferta pieței este una cel puțin interesantă, așa că te-ai putea gândi să renunți la telefonul cu Android pentru un iPhone.
Decizia s-ar putea dovedi a fi una foarte inspirată, mai ales dacă te vei orienta către varianta de telefoane second hand verificate, altfel cunoscute ca telefoane recondiționate. Care arată și funcționează ca unele noi, după ce au trecut printr-o serie de teste realizate de specialiști. Și a căror ofertă cuprinde și modele lansate acum câțiva ani. Așa cum este exemplul unui iPhone 11, telefon încă performant, dar care nu se mai găsește astăzi în oferta Apple, dacă ai vrea să îl cumperi de nou.
Dar nu uita, înainte de a face tranziția între Android și iOS, să te inspiri din detaliile pe care ți le-am pregătit mai jos. Iată care sunt cele mai importante șapte lucruri pe care să le știi când treci de pe Android pe iPhone.
1. iPhone-urile au mai puține aplicații de oferit
În primul trimestru al anului 2021, App Store, adică magazinul de aplicații al producătorului american, avea aproximativ 2,26 milioane de aplicații disponibile pentru download, potrivit Statista. Deși această ofertă ți s-ar putea părea una impresionantă, ea nu se compară cu cea a magazinului Google Play, care avea la momentul respectiv peste 3 milioane de aplicații pentru iubitorii telefoanelor Android. Raportul s-a păstrat chiar și în ziua de azi.
Pe de altă parte, e bine să știi că aplicațiile de pe App Store sunt cunoscute ca fiind mai lipsite de risc față de cele de pe Google Play. Iar asta pentru că sunt atent verificate înainte de a fi lansate în magazinul de aplicații al celor de la Apple.
În plus, mulți dintre dezvoltatorii de aplicații aleg să se lanseze inițial doar pe App Store, așa cum a fost și cazul Clubhouse. Cu alte cuvinte, folosind un iPhone, e posibil să te bucuri de exclusivitate pe anumite aplicații.
2. iPhone-urile au mai multe aplicații native
Aplicațiile native sunt cele cu care telefonul vine „la pachet”. Unele dintre cele mai cunoscute din această categorie, pe care le vei regăsi pe un iPhone, sunt Mail, Calendar și Safari, browserul celor de la Apple.
3. iPhone-ul este mai stabil când îl folosești împreună cu alte dispozitive Apple
Când treci de la Android la iPhone, telefonul îți va cere să creezi un ID Apple. Folosind ecosistemul americanilor, stabilitatea dispozitivelor tale va fi una excelentă, iar comunicarea dintre device-uri se va realiza fără întreruperi.
Mutarea fișierelor între dispozitivele Apple nu e deloc dificilă. Poți sincroniza anumite funcții, cum ar fi contactele tale, în timp ce iCloud îți va oferi spațiu pentru a-ți stoca notițele, fotografiile și așa mai departe.
Deși iPhone-ul tău este ușor de utilizat cu alte dispozitive Apple, lucrurile ar putea deveni puțin mai complicate dacă folosești un computer cu Windows. Pentru a transfera fotografii, de exemplu, va trebui fie să descarci iCloud, fie să utilizezi Google Drive.
4. Durata de viață a bateriei unui iPhone funcționează diferit
Dacă obișnuiești să petreci mult timp pe telefon, e posibil ca durata de viață a bateriei iPhone-ului tău să fie una mai scurtă decât cea cu care erai obișnuit pe smartphone-ul cu Android. Pe de altă parte, iPhone-urile tind să se descurce destul de bine la conservarea energiei din acumulator atunci când nu folosești dispozitivele.
Poți alege să crești durata de viață a bateriei iPhone-ului tău, profitând de modul Consum redus. Pentru a face acest lucru, intră la Setări > Baterie > Mod consum redus și apasă pe comutator. Telefonul va ști că trebuie să reducă orice consum inutil de energie, iar bateria iPhone-ului se va consuma mult mai greu decât înainte.
5. iPhone-urile primesc mai multe actualizări de software
Apple lansează o mulțime de actualizări de software, iar acest lucru se întâmplă din mai multe motive. Uneori, pentru că anumite funcții noi sunt gata să fie testate. Alteori, Apple remediază problemele de securitate sau de performanță a dispozitivelor „din mers”. Cert este că vei primi mai multe actualizări decât erai obișnuit pe un telefon cu Android.
6. iPhone-urile sunt mai durabile
Vorbim de o durabilitate atât ca rezistență în fața posibilelor zgârieturi sau aterizări forțate pe suprafețe dure, cât și ca software. Ecranele iPhone sunt mai durabile decât unele dispozitive Android moderne. Desigur, asta depinde și de felul în care alegi să-ți îngrijești telefonul.
În plus, un iPhone se devalorizează mult mai puțin decât un telefon Android. Iar asta e încă o veste bună pentru tine! Dacă vei alege să-ți vinzi dispozitivul după un anumit timp de utilizare, cel mai probabil prețul pe care îl vei putea pretinde va diferi foarte puțin de cel pe care l-ai plătit când ai cumpărat telefonul.
7. Nu poți personaliza foarte mult un iPhone
Dacă până de curând ai folosit doar telefoane cu Android, trecerea la un iPhone te-ar putea surprinde din acest punct de vedere. În comparație cu dispozitivele Android, iPhone-urile nu au atât de multe funcții de personalizare.
Soluția pentru a redobândi un device complet personalizabil ar fi să faci jailbreak dispozitivului Apple, însă nu-ți recomandăm asta. Telefonul ar putea rămâne fără apărare în fața virușilor, ceea ce nu e întocmai un scenariu fericit.
Acum, după ce ai citit informațiile de mai sus, ar trebui să ai o idee mai bună despre ceea ce va trebui să iei în considerare atunci când treci de la Android la iPhone. Și, chiar dacă tranziția ți s-ar putea părea dificilă la început, oferă dispozitivului tău puțin timp. Dacă nu te poți obișnui cu noul tău iPhone, poți oricând reveni la vechiul tău telefon cu Android.