Cele patru patronate ale transportatorilor care patronează în Piața Victoriei consideră că ordonanța adoptată de Guvern nu rezolvă pe termen lung problema RCA, în schimb Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), una din cele două patronate care au renunţat la protest, consideră că a obţinut de la Guvern tot ceea ce a cerut şi că protestul a fost deturnat în alte scopuri.
Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT), Asociaţia Operatorilor de Transport Rutier Apulum şi Asociaţia Patronală a Transportatorilor Europa 2002 (APTE2002) au decis să continue protestul.
Ordonanța de Urgență aprobată de Guvern prevede ca “în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, ASF va stabili tarifele de primă (maxime) pe categorii de vehicule ce urmează a se aplica de către societăţile de asigurare RCA”.
Cele patru patronate ale transportatorilor care participă la protest susţin că tariful de 4.907 lei reprezintă dauna medie, de 18.500 lei, la care se adaugă frecvenţa daunei de 15,6%.
Transportatorii cer şi demisia preşedintelui ASF, Mişu Negriţoiu.