Confidenţialitate

Transformă-ți casa: cum să-ţi creezi un colț de relaxare (P)

Colţul tău de relaxare de acasă poate fi locul unde pictezi, faci sport, te joci jocuri video, citeşti sau scrii. Practic, colţul de relaxare este acel loc unde te bucuri de activităţile preferate şi îţi găseşti timp pentru un moment de pauză. Indiferent de tipul de locuinţa sau de spaţiul de care dispui, poţi amenaja un astfel de loc, fără prea mari bătăi de cap.

Află de mai jos cum îţi poţi crea propriul spaţiu de relaxare la tine acasă:

Găseşte camera potrivită

Propriul colţ de relaxare poate să ia naştere în camera de zi, în dormitor, în birou sau chiar pe balcon, în funcţie de tipul de locuinţa, dar şi de nevoile tale. Primul pas pentru a crea un astfel de spaţiu este să găseşti camera potrivită. E de preferat să optezi pentru o cameră în care poţi avea intimitate şi suficient spaţiu pentru hobbyurile sau pasiunile tale. Spre exemplu, dacă îţi doreşti un colţ de relaxare unde să faci Yoga, vei avea nevoie de spaţiu pentru o saltea, dar şi de linişte.

Stabileşte de ce ai nevoie

Pentru fiecare dintre noi relaxarea poate însemna altceva. Unii oameni se relaxează când citesc, alţii când fac sport sau croşetează. De aceea, contează să stabileşti de ce ai nevoie încă de la început. Mai exact, ce anume urmează să faci în respectivul spaţiu. Vrei să pictezi, să faci mişcare, să citeşti sau să te joci jocuri video? Răspunsul la o astfel de întrebare te va ajuta să îţi dai seama exact de ce ai nevoie, de la mobilier şi până la accesorii sau dimensiunile spaţiului.

Optează pentru lumina potrivită

Colţul tău de relaxare trebuie să îţi ofere lumina potrivită în funcţie de activităţile pe care vrei să le desfăşori. Spre exemplu, pentru meditaţie, e o idee bună să optezi pentru o lustră LED cu lumina ambientala sau pentru felinare pe baterii. Pe de altă parte, pentru lectură, vei avea nevoie de o lustră LED, o veioză sau un lampadar care să fie suficient de puternic astfel încât să citeşti confortabil.

Lustrele LED se număra printre cele mai bune opţiuni când vine vorba de soluţii de iluminat, deoarece au preţuri prietenoase şi sunt compatibile cu o mulţime de tipuri de becuri. Desigur, în afară de lustre LED mai poţi alege şi ghirlande luminoase, lampadare sau benzi LED.

Nu uita de un scaun confortabil

Spaţiul tău de relaxare trebuie să aibă un loc unde să te poţi aşeza confortabil. Poţi opta pentru un scaun, un fotoliu, o canapea sau o pernă de podea. În funcţie de activităţile pe care le desfăşori, de buget, dar şi de stilul tău de viaţă, încearcă să găseşti piesa de mobilier potrivită.

Decorează cu stil

Propriul colţ de relaxare trebuie să aibă şi un pic din personalitatea ta, aşa că nu te feri de piese de decor. Încearcă să adaugi decoraţiuni şi accesorii care să se potrivească cu hobbyurile tale şi cu stilul în care amenajezi spaţiul. Poate fi vorba despre agende, veioze, accesorii sport, rame foto sau chiar tablouri. Bineînţeles, e bine să nu exagerezi cu decoraţiunile, ca să păstrezi spaţiul aerisit.

Păstrează spaţiul bine organizat

Locul în care te relaxezi şi te bucuri de hobbyuri merită atenţia ta când vine vorba de organizare. Nu îţi doreşti un loc dezordonat, care să îţi afecteze productivitatea şi starea de bine, dimpotrivă. Vrei un spaţiu unde te poţi relaxa, unde îţi găseşti calmul şi bucuria. Astfel, pune accent pe ordine şi organizare încă de la început şi încearcă să nu aglomerezi inutil spaţiul cu prea multe obiecte şi accesorii.

Inspiră-te din sfaturile de mai sus ca să îţi creezi propriul colţişor de relaxare acasă. Fie că îl vei folosi pentru lectură sau scris, fie că îl vei folosi pentru sport sau alte hobbyuri, un astfel de spaţiu poate să deveni locul unde te bucuri de o pauză şi îţi reîncarci bateriile.