În ultimele ore, bilanţul incendiului de la clubul bucureşean Colectiv a urcat la 38 de decese.
2 pacienţi internaţi în Spitalul de Arşi din Capitală au murit dimineaţă.
Alţi doi răniţi au decedat la spitalele Floreasca şi Universitar.
Dintre cei 8 pacienţi care au fost transportaţi, sâmbătă, în Olanda au decedat 2.
„Nu stabilim noi numărul de pacienţi şi nici pacienţii care sunt transferabili, ci îi stabilesc echipele medicale, în principal echipele medicale străine din ţările care îi preiau. În primul rând, trebuie să ne asigurăm că pacienţii se stabilizează, că evoluţia lor este liniară, fără să le punem viaţa în pericol. (…) Am mai avut pacienţi care au trecut dintr-o stare critică în partea stabilizată, dar au revenit pe parcursul zilei. Pe lângă decizia echipei medicale, trebuie să fie decizia echipei medicale de transport şi acceptul clinicii unde se duc”, a precizat ministrul.
„Este nevoie să mai decompensăm presiunea de pe medicii români. Vorbim de 7 zile care au fost foarte aglomerate cu echipe care s-au rotit, echipe foarte mari. Un număr atât de mare de pacienţi. Noi am vorbit de 90 de pacienţi critici şi gravi. Este o situaţie deosebită pentru orice ţară din Europa. De aceea şi partea de transfer”, a explicat Nicolae Bănicioiu.
A fost a 4-a seară consecutivă de proteste în Capitală. Mii de bucureşteni au ieşit la Piaţa Universităţii.
Acţiunile de stradă au fost generate de tragedia din clubul Colectiv şi de moartea poliţistului Bogdan Gigină, aflat în coloana oficială a fostului ministru al Intenelor, Gabriel Oprea.
Drama a scos în stradă locuitori din mai multe oraşe ale ţării, forţând guvernul condus de Victor Ponta să demisioneze. Manifestanţii cer schimbarea clasei politice, pe care o consideră coruptă şi pedepsirea vinovaţilor.
Cei 3 patroni ai clubului au fost arestaţi preventiv, săptămâna aceasta.
Ştirea se actualizează