Traficul rutier este îngreunat în apropiere de Vama Nădlac. Camioanele așteaptă chiar și trei ore pentru a ieși din țară.
Autoritățile din Ungaria verifică amănunțit fiecare tir. Măsura a fost luată pentru combaterea traficului de migranți.
În ultima perioadă, polițiștii de frontieră au descoperit că mai multe camioane încercau să scoată ilegal din România migranți.
Potrivit autorităților, coloana de camioane care aşteaptă să iasă din ţară se întindea, marți dimineață, pe autostrada Nădlac-Arad pe aproximativ 7 kilometri.
Multe dintre tiruri sunt parcate pe banda de urgenţă a autostrăzii Nădlac-Arad.
Poliţia de Frontieră Arad a luat măsuri speciale şi a crescut numărul benzilor de ieşire din ţară pentru camioane.
“Lucrăm pe patru benzi de ieşire din ţară pentru camioane. Le recomandăm şoferilor să se îndrepte şi la alte puncte de trecere a frontierei de-a lungul graniței cu Ungaria”, afirmă purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş.
Poliţia de Frontieră Arad a precizat că timpii de aşteptare la ieşirea din ţară pentru camioane este de circa două ore. Şoferii de camioane susțin însă că aşteaptă chiar şi trei ore pentru a ieşi din ţară şi din această cauză pierd timpii de odihnă şi deplasare şi întârzie cu mărfurile.
De precizat că traficul mașinilor mici și cel al autocarelor nu este afectat.
În ultima săptămână, 76 de migranţi, printre care 28 de copii, cel mai mic de 2 luni, au fost prinși în timp ce încercau să iasă ilegal din România prin judeţul Arad.
Şi la punctul de trecere a frontierei Borş, lângă Oradea, din judeţul Bihor camioanele aşteaptă circa 4 ore pentru a ieşi din ţară.
În judeţul Arad sunt patru puncte auto de trecere a frontierei, la Nădlac pe DN7, la Nădlac pe autostradă, la Turnu şi Vărşand.
În judeţul Timiş se poate trece pe la Cenad, în judeţul Bihor pe la Salonta, Borş, Valea lui Mihai şi Săcuieni, iar în Satu Mare pe la Urziceni şi Petea.
Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.
Cine este nemulţumit de cum merg controalele în Frontieră, poate reclama la numărul de telefon 021-95.90.