Confidenţialitate

Totul despre protectia solara

Despre razele UV

Soarele emite mai multe tipuri de raze, dar nu toate ajung pe pamant. Dintre razele ce ajung pe pamant 50% reprezinta raze infrarosii, 40% lumina si 10% raze UV (dintre care 95% sunt raze UVA si 5% sunt raze UVB). Dintre acestea, razele UV

Efecte benefice ale razelor UV

Razele UV sunt considerate a avea efect anti-inflamator, anti depresiv si calmant. Totodata, acestea sunt legate de o stare generala de bine.

Astfel, expunerea solara are efecte pozitive:

1. asupra muschilor: creste capacitatii de irigare a vaselor sanguine, a rezistentei si fortei musclare. Desi acest efect este local, poate fi observat chiar si pana la 5 zile de la expunere.

2. asupra sistemului cardio-vascular: creste capacitatea sangelui de a transporta oxigen. Astfel, tesururile inimii si ale altor organe vitale sunt mult mai bine oxigenate. Acest efect poate dura chiar cateva saptamani de la expunere.

3. asupra creierului: normalizeaza nivelul de zahar din sange (glicemia). Astfel, stari de stres, anxietate sau furie (asociate unor niveluri ridicate de zahar in sange) sunt eliminate.

4. Efect anti-inflamator: razele UV ajuta la productia de beta-endorfine . Acestea sunt asociate cu scaderea iritatiilor pielii si a inflamatiilor locale, actionand ca niste analgezice naturale.

5. Productie a Vitaminei D: razele UV declanseaza sinteza vitaminei D in piele, vitamina ce este implicata in buna functionare a sistemului imunitar si a dezvoltarii sistemului osos.

Recomandari protectie solara

A) Folosirea produselor de protectie solara care :

Contin filtre brevetate UVB si UVA pentru a ne bucura de un bronz sanatos. Un astfel de filtru este MEXORYL-ul, filtru UVA+ UVB capabil sa protejeze ADN-ul celular, expresie a capitalului genetic al pielii, in inima celulelor epidermei.

1. sunt tolerate chiar si de pielea sensibila(testate sub control dermatologic si pediatric, hipoalergenice si care nu contin parabeni). Acest aspect este foarte important, mai ales in cazul copiilor.

B) Sunt adecvate diferitelor tipuri de ten (uscat, normal-mixt sau gras), dar si fototipului utilizatorului.

C) Pentru a evita arsurile solare este indicat sa respectati urmatoarele sfaturi:

1. evitati expunerea intre 11:00 si 16:00

2. purtati accesoriile potrivite: palarie, tricou si ochelari de soare

3. nu ramaneti timp indelungat la soare chiar daca utilizati un produs de protectie solara

4. aplicati produsul de protectie solara inainte de expunerea la soare. Nu uitati zone ca urechile, tamplele, gat sau zona din spatele genunchilor.

5. reaplicati produsul la fiecare 2 ore pentru mentinerea protectiei, mai ales daca ati innotat, ati transpirat sau ati folosit prosopul. Atentie! Reducand cantitatea indicata de aplicare veti diminua semnificativ nivelul de protectie.

6. folositi produse de protectie solara recomandate pentru tipul dvs. de piele

7. produse trebuie sa fie folosite in cantitati corecte si pe toata suprafata pielii. Cantitatea recomandata de produs pentru o singura aplicare este (calculata in functie de corpul unui adult mediu):