Karin’s Kids Academy Băneasa, singura grădiniță din pădure din țară, a devenit, în mai puțin de un an de la deschidere, una dintre cele mai căutate grădinițe din București.
„Karin’s Kids Academy a devenit, în mai puțin de un an de la deschidere, una dintre cele mai căutate grădinițe din București. Acest lucru se datorează faptului că ne desfășurăm toate activitățile în mijlocul naturii și/sau folosindu-ne de elemente din natură. Suntem conștienți de beneficiile pe care mediul natural le are în dezvoltarea copiilor și ne dorim să formăm copii și, ulterior, adulți cu un stil de viață sănătos”, declară Dan Prediger, co-fondatorul Karin’s Kids Academy Băneasa.
Potrivit reprezentantului grădiniței din pădure, cererea cea mai mare este la nivelul de vârstă 1,6-3 ani. „Am început anul şcolar 2017-2018 cu o singură clasă la acest nivel de vârstă, iar la începutul lunii martie 2018 am mai deschis o clasă, care s-a ocupat în mai puțin de o lună și jumătate. În septembrie 2018 vom mai deschide 4 clase la care am început înscrierile încă din luna iunie. Două dintre clase sunt deja ocupate, iar celelalte două clase în proporție de peste 70%”, mai explică Dan Prediger.
În prezent, în București își desfășoară activitatea peste 250 de grădinițe, mai mult de jumătate dintre acestea, 130, fiind unități private.
Educația în natură, un model în educație
Începând din 1 iunie 2018, Karin’s Kids Academy a lansat campania „Educația în natură”, prin care își propune propagarea informațiilor despre cum putem participa activ și integrat (părinți, educatori, societate civilă) la includerea naturii în educație, pentru o societate sănătoasă și matură.
„Sunt din ce în ce mai multe grădinițe din țară care ne contactează rugându-ne să-i ajutăm cu idei de activități educaționale în natură. De aceea, începând din septembrie 2018, vom organiza diferite traning-uri pentru cadrele didactice, despre cum poți desfășura activități educative în natură sau cu elemente din natură”, explică reprezentantul Karin’s Kids.
Curtea gradiniței Karin’s Kids este singura din țară care respectă toate recomandările celor mai prestigioase institutii americane de profil. Curtea nu este un simplu loc de joacă, ci o extensie a sălilor de clasă, fiind amenajată în 15 zone experiențiale care permit educatorilor să desfășoare toate activitățile educative în curte. În fiecare zonă din curte se urmărește stimularea și dezvoltarea unui anumit tip de inteligență: logico-matematică, lingvistică, muzicală, vizual-spațială, naturalistă, corporal-chinestezică, interpersonală și intrapersonală. De aceea, copiii își petrec 90% din timp în aer liber.
Avantajele unei astfel de abordări se regăsesc în rezultatele foarte bune reieșite din studii, care dovedesc că performanța academică este cu 27 % mai mare la cei care studiază în natură, comparativ cu cei care studiază doar în clădiri.