Confidenţialitate

Top 20 actori care nu au fost niciodată nominalizaţi la Oscar – GALERIE FOTO

Sunt faimoşi, au priză la public, iar numele lor este asociat cu numeroase producţii de la Hollywood. Chiar dacă filmele în care au jucat au avut succes în rândul cinefililor de pe întreg mapamondul, aceşti actori nu au fost niciodată nominalizaţi la premiile Oscar. Publicaţia britanică The Guardian a realizat un top 20 al unora dintre cei mai mari actori, care nu au primit niciodată o nominalizare la premiile acordate anual de către Academia Americană de Film.

Locul 20 – Richard Gere

Deşi a fost un sex-simbol în America timp de mai bine de 30 de ani şi apreciat pentru interpretarea sa din filme precum “American Gigolo”, “Pretty Woman” sau “Chicago”, actorul nu a reuşit până acum să obţină vreo nominalizare la râvnitele premii.

Richard Gere pretty woman

Richard Gere în “Pretty Woman”

Locul 19 – John Cusak

Născut în 1966, actorul originar din Illinois, SUA, s-a remarcat prin roluri din filme ca: “Being John Malkovich”, “Con Air”, sau “Serendipity”. Totuşi, interpretările sale nu au convins profesioniştii Academiei Americane de Film pentru a-l nominaliza la Oscar.

John Cusak în “Being John Malkovich”

John Cusak în “Being John Malkovich”

Locul 18 – Joseph Cotten

A cucerit publicul cu roluri în “Shadow of a Doubt”, regizat de Alfred Hitchcock, sau “Citizen Kane”, însă nici versatilitatea cu care a intrat în pielea personajelor şi nici talentul nu l-au apropiat de celebra statuetă.

Joseph Cotten în “Shadow of a Doubt”

Joseph Cotten în “Shadow of a Doubt”

Locul 17 – Peter Lorre

S-a născut în 1904 şi a devenit faimos pentru rolurile remarcabile din “M”, din 1931, şi “The Maltese Falcon”, din 1941. La acea vreme însă, actorii străini nu erau prea agreaţi la Oscaruri (Lorre era de origine austro-ungară), fapt care i-a luat posibilitatea de a primi o nominalizare la Oscar.

Peter Lorre în “The Maltese Falcon”

Peter Lorre în “The Maltese Falcon”

Locul 16 – Jim Carrey

Umorul şi carisma lui Jim Carrey, cunoscut comedian, popular pentru rolurile din “Ace Ventura”, “Truman Show” sau “I Love You, Philip Morris”, nu au convins Academia Americană de Film, deşi cu rolul din “Eternal sunshine of a spotless mind” a fost foarte aproape de a primi o nominalizare, în anul 2004.

Jim Carrey  “Ace Ventura”

Jim Carrey în “Ace Ventura”

Locul 15 – Steve Buscemi

A jucat în filme ca “Reservoir Dogs”, “Fargo” sau “Big Lebowski” şi a colaborat cu regizori precum Quentin Tarantino sau Jerry Bruckheimer. Nici pasiunea pentru actorie, nici numeroasele producţii în care a jucat, nu l-au propulsat către un Oscar.

Steve Buscemi în “Big Lebowski”

Steve Buscemi în “Big Lebowski”

Locul 14 – Jeff Daniels

Şi-a dovedit talentul în producţii ca: “The Purple Rose of Cairo”, “Dumb and Dumber” sau mai recentul “The Martian”. Totodată, le-a arătat tuturor că poate întruchipa personaje tot mai diferite şi complexe, fără ca asta să-i aducă însă un loc la Oscaruri.

Jeff Daniels în “Dumb and Dumber”

Jeff Daniels în “Dumb and Dumber”

Locul 13 – Ann Miller

Considerată o legendă a anilor ’40-’50, Ann Miller a jucat în filme precum: “True to the army”, “Kiss me Kate” sau “Mulholland Drive”. Criticii de film afirmă că pentru rolul său din producţia “On the town”, din 1949, ar fi meritat cel puţin o nominalizare.

Ann Miller  “On the town”

Ann Miller în “On the town”

Locul 12 – Myrna Loy

A jucat în filme precum “I love you again”, “Love crazy” sau “Lonelyhearts”. Niciuna dintre producţii nu a convins criticii să-i acorde un premiu, motiv pentru care, în anul 1991, actriţa a fost recompensată cu o distincţie onorifică din partea Academiei Americane de Film.

Myrna Loy în “Lonelyhearts”

Myrna Loy în “Lonelyhearts”

Locul 11 – Raúl Juliá

Actor portorican, cu roluri în filme ca “Spider Woman” sau “The Addams Family”, acesta a murit la doar 54 de ani din cauza unui atac de cord, fără să mai aibă ocazia de a prinde vreo nominalizare la premiile Oscar.

Raúl Juliá în “The Addams Family”

Raúl Juliá în “The Addams Family”

Locul 10 – Hugh Grant

Născut în 1960, s-a remarcat în numeroase roluri până în prezent. Îl cunoaştem din “Four Weddings and a Funeral”, “Bridget Jones Diary” sau “Notting Hill”. Succesul la public al acestor producţii nu a reprezentat însă şi o cale sigură înspre primirea unei statute.

Hugh Grant în “Four Weddings and a Funeral”

Hugh Grant în “Four Weddings and a Funeral”

Locul 9 – Emily Blunt

A primit până în prezent 4 nominalizări la Globul de Aur şi a jucat în filme precum “Into the Woods”, “Edge of Tomorrow” sau “The Devil Wears Prada”. Deşi e considerată una din cele mai respectate actriţe ale generaţiei sale, aceasta încă nu a primit nicio nominalizare la premiile Oscar.

Emily Blunt “Edge of Tomorrow”

Emily Blunt în “Edge of Tomorrow”

Locul 8 – Isabela Rossellini

Fiica lui Ingrid Bergman, Isabela Rossellini a jucat până în prezent în peste 50 de filme, începând cu 1976, anul debutului său. Nici “Blue Velvet”, nici “Big Night” sau alte producţii valoroase nu au apropiat-o de un premiu Oscar.

Isabela Rossellini în Blue Velvet

Isabela Rossellini în “Blue Velvet”

Locul 7 – Alan Rickman

“Die Hard”, “Robin Hood” sau “Harry Potter” sunt doar câteva dintre producţiile în care regretatul Alan Rickman a fost văzut pe marile ecrane. Niciuna una nu i-a convins însă pe criticii Academiei pentru a-i acorda o nominalizare la Oscar.

Alan Rickman în “Robin Hood”

Alan Rickman în “Robin Hood”

Locul 6 – John Barrymore

Bunicul celebrei Drew Barrymore a dus o viaţă tumultoasă. Acaparat de alcool, a murit însă prea repede. A jucat în “Marie Antoinette”, “Moby Dick” sau “The Invisible Woman” şi, deşi a fost considerat un mare talent al acelor vremuri, nu a reuşit să obţină o statuetă Oscar.

John Barrymore în  “The Invisible Woman”

John Barrymore în  “The Invisible Woman”

Locul 5 – Meg Ryan

Din aceeaşi generaţie cu Jim Carrey sau Hugh Grant, Meg Ryan s-a făcut remarcată în rolurile din filme ca “Top Gun” sau “Slepless in Seattle”. Gurile rele spun că, dacă nu a primit o nominalizare pentru rolul din “When Harry Met Sally”, aceasta nu va primi un Oscar niciodată.

Meg Ryan în “Top Gun”

Meg Ryan în “Top Gun”

Locul 4 – Mia Farrow

A devenit cunoscută pentru roluri interpretate remarcabil în “The great Gatsby”, “See No Evil” sau “Hurricane”, devenind o muză pentru Woody Allen, care a creat mai multe filme în care a inclus-o. Niciunul nu a convins Academia pentru un premiu Oscar.

Mia Farrow în “The great Gatsby”

Mia Farrow în “The great Gatsby”

Locul 3 – Donald Sutherland

Este extrem de popular şi are numeroase roluri la activ , printre care se numără “Ordinary People”, “JFK”, “Citizen X”, “The Hunger Games”. Totuşi, există critici de film care consideră ca a fost atins de un aşa-zis “blestem canadian”, care l-a împiedicat până în prezent să obţină o statuetă.

Donald Sutherland în “Citizen X”

Donald Sutherland în “Citizen X”

Locul 2 – Marilyn Monroe

Frumoasă, sexy şi talentată. Aşa s-ar rezuma în doar trei cuvinte, calităţile lui Marilyn Monroe, care au propulsat-o într-o carieră fulminantă timp de 10 ani, până să-şi ia viaţa în mod subit. Nu a convins criticii de film însă, nici prin rolul din “Some Like It Hot”, nici prin “Gentlemen Prefer Blondes”.

Marilyn Monroe în “Gentlemen Prefer Blondes”

Marilyn Monroe în “Gentlemen Prefer Blondes”

Locul 1 – Edward G. Robinson

Un adevărat fenomen al anilor ’30 – ‘40, Robinson a interpretat roluri de excepţie în filme precum “The Cincinnati Kid”, “Grand Slam” sau “Song of Norway”. Deşi nu a primit vreun premiu Oscar pentru un rol de-al său, în 1973 a fost recompensat post-mortem cu o statuie onorifică.

Edward G. Robinson în “The Cincinnati Kid”

Edward G. Robinson în “The Cincinnati Kid”