Confidenţialitate

Top 10 destinații turistice din România făcut de TripAdvisor

  1. Bucureşti

În București sunt numeroase palate vechi, dintre care multe se află în condiţii bune chiar şi astăzi, notează TripAdvisor.

Supranumit „Micul Paris”, arhitectura elegantă, din secolul al XX-lea, a Bucureştiului îi confirmă capitalei titlul, fiind notabile încă influenţele franceze.

 

De neratat în periplul prin Bucureşti este Muzeul Satului, cel al Ţăranului Român, Ateneul Român şi Casa Poporului, a doua cea mai mare clădire din lume după Pentagon, după cum este prezentată capitala bucureşteană.

  1. Braşov

Centrul oraşului montan, o fuziune armonioasă de diverse elemente, cu o viaţă modernă şi cu un şarm tradiţional aparte, vă invită să-i descoperiţi locurile secrete, conform TripAdvisor. Vă puteţi strecura pe strada Sforii, cea mai îngustă stradă din Europa.

În decursul unei excursii de o zi puteţi vizita biserica fortificată din Prejmer, sanctuarul urşilor sau Castelul Bran, cunoscut şi drept castelul faimosului Conte Dracula.

  1. Cluj-Napoca

Cluj-Napoca este descris ca un oraş cu o viaţă artistică vibrantă, care combină tradiţionalul cu progresivul.

Există o varietate largă de oportunităţi de a vă bucura de concerte de muzică clasică, reprezentaţii de teatru, spectacole la teatrele de păpuşi şi muzică de orice gen, de la jazz la pop modern sau muzică electronică.

  1. Oradea

Palatul Baroc din Oradea este pur şi simplu epic, consideră editorii TripAdvisor. Transformat în muzeu, clădirea din secolul al XVIII-lea găzduieşte un parc cu o statuie de bronz şi marmură, artă folclorică transilvăneană şi o colecţie de rămăşiţe de animale care include fosile de dinozauri. V-aţi putea petrece zile întregi aici, dar este recomandat să vă rezervaţi timp şi pentru alte atracţii ale oraşului, precum clădirile deosebite în stil Art Nouveau de pe strada Republicii, pentru ceasul astronomic al Bisericii cu Lună sau pentru apele termale de la Băile Felix.

  1. Sinaia

Sinaia este considerată faimoasă pentru frumuseţea ei naturală şi pentru proprietăţile medicale ale izvoarelor sale minerale. Cunoscut drept „Perla Carpaţilor”, micul oraş este foarte primitor şi oferă activităţi multiple de petrecere a timpului liber, printre care vizitarea castelelor, activităţile alpine precum hiking sau ski, vizitarea mănăstirii din secolul al XVII-lea care este încă locuită.

6. Târgu-Mureş

Târgu Mureş reprezintă o fuziune a culturilor române şi ungare. Palatul Culturii din acest oraş este „uimitor şi foarte relevant din punct de vedere cultural, găzduind muzee, biblioteca Teleki-Bolyai, o sală de concerte şi o sală încântătoare cu oglinzi”, notează TripAdvisor. Cel mai mare festival de muzică din România este ţinut aici în fiecare an (Festivalul Peninsula), confirmând statutul oraşului ca epicentru al artelor.7. Sighişoara

Turnul cu ceas din Sighişoara este „marea doamnă” a oraşului, domnind înaltă şi mândră din vârful dealului central. Întemeiată de saxonii transilvăneni în secolul al XII-lea, citadela figurează pe lista patrimoniului UNESCO şi deţine străzi medievale din piatră cubică bine întreţinute, dar şi clădiri şi alte structuri la fel de vechi şi de şarmante, observă TripAdvisor. Aici puteţi găsi şi casa în care s-a născut Vlad Ţepeş, care i-a servit drept inspiraţie scriitorului Bram Stocker pentru personajul Contele Dracula.
8. Iaşi
Marele oraş Iaşi este un centru cultural şi politic încă din secolul al XV-lea. De la Palatul Culturii (Palatul lui Ştefan cel Mare) sau Piaţa Unirii şi până la bisericile deosebite, totul este încărcat de istorie, inclusiv evreiască. Primul ziar în ebraică a fost publicat aici, iar Sinagoga Mare din Iaşi, datând din secolul al XVII-lea, este cea mai veche sinagogă din România. De neratat sunt mall-ul Palas şi Biserica Trei Ierarhi, se arată pe TripAdvisor.9. Sibiu

Centrul istoric din Sibiu este închis între zidurile originale ale fortăreţei care datează din secolul al XII-lea. Vă puteţi începe pelerinajul în Piaţa Mare, casă a Palatului Brukenthal, care găzduieşte la rândul său sălile principale ale Muzeului Naţional Brukenthal. Coborâţi Pasajul Scărilor spre Sibiul de Jos, şi aveţi grijă cum vă comportaţi atunci când păşiţi pe Podul Minciunilor, sună avertismentul editorilor de la TripAdvisor. Recomandate sunt, de asemenea, Complexul Naţional Muzeal Astra şi Lacul glaciar Bâlea.

10.

Timişoara Adesea supranumită Mica Vienă, încântătoarea Timişoara este plină de influenţe austriece vizibile în arhitectură, preparate culinare şi în cultură. Centrul Timişoarei este pietonal, împărţit în două pieţe şi reliefează capodopere arhitecturale de excepţie, se arată pe TripAdvisor. Pieţele Unirii şi Victoriei şi Catedrala Ortodoxă sunt punctele de atracţie cele mai importante ale oraşului.

sursa: adevarul.ro