Aceasta este decizia luată de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, reunit azi în urma cazului fetiței în vârstă de 10 ani care s-a electrocutat într-un loc de joacă din Sectorul 6, după ce a atins un stâlp de iluminat. Fetița a fost trântită la pământ și după intervenția medicilor s-a reușit stabilizarea ei. Pentru a se evita astfel de situații, toate locurile de joacă vor fi controlate, anunță prefectul Capitalei, Rareș Hopincă.
Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă: „Va fi o verificare complexă”
„Va fi o verificare complexă sub aspectul siguranței echipamentelor, sub aspectul planului de pază și a monitorizării video, sub aspectul instalațiilor electrice în toate aceste facilități de agrement. Deci, am format echipe mixte care, începând de săptămâna viitoare, vor evalua toate locurile de joacă de la nivelul Municipiului București și vom dispune un plan de măsuri extrem de concrete în sarcina tuturor administratorilor pentru a evita orice incident neplăcut pe raza locurilor de joacă”, a explicat vineri prefectul Capitalei, Rareș Hopincă.
Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă: „Am dispus crearea unor echipe mixte de control pentru evaluarea tuturor unităților medicale din Municipiul București”
Tot de săptămâna viitoare, vor fi controlate instalațiile electrice și alte echipamente din toate spitalele, din școlile și liceele din București. Echipele de control vor fi formate din reprezentanții mai multor instituții, în funcție de atribuții – de la ISU, Poliție, Inspectoratul de Muncă, Protecția Consumatorului și Direcția Sanitară.
„Am dispus crearea unor echipe mixte de control pentru evaluarea tuturor unităților medicale din Municipiul București pornind de la incendiul petrecut la Centrul Robănescu. Vom verifica toate instalațiile electrice, toate sistemele de armare, vom verifica stadiul documentațiilor ISU. Încă o dată, echipe mixte de control de săptămâna viitoare vor intra în toate spitalele. Aceeași acțiune o vom face la toate instituțiile de învățământ preuniversitar din Municipiul București – echipe mixte de control vor intra și vor verifica sub aspectul autorizației pentru securitate la incendiu, al planurilor de pază”, a adăugat prefectul Capitalei, Rareș Hopincă.
Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă: „Toți arborii care sunt în declin biologic și sunt marcați pot fi toaletați de către primăriile de sector și de către instituțiile responsabile”
Pe de altă parte, aproape 10.000 de copaci care reprezintă un pericol în București ar urma să fie toaletați. Această operațiune va începe de urgență în cazul arborilor de lângă spitale, școli și locuri de joacă, susține prefectul Bucureștiului.
„Am hotărât azi în Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență toaletarea de urgență a arborilor care prezintă un pericol. Există foarte multe avize de toaletare și defrișare care nu sunt emise de către Primăria Generală, deși este obligatoriu ca foarte mulți arbori – peste 10.000, din estimările noastre, să fie toaletați sau defrișați de urgență. În proximitatea locurilor de joacă, a unităților de învățământ și a spitalelor din Municipiul București am dispus toaletarea de urgență a acestor arborilor care sunt în declin biologic”, a menționat prefectul Capitalei.
Întrebat dacă primarii vor putea toaleta vegetația fără aviz de la Primăria Capitalei, prefectul Rareș Hopincă a spus că: „În virtutea hotărârii de azi, toți arborii care sunt în declin biologic și sunt marcați pot fi toaletați de către primăriile de sector și de către instituțiile responsabile”.
Sursa foto: Shutterstock
Citește și: Controale la 13 spitale din Argeș în urma a numeroase sesizări primite de Prefectură | AUDIO