Confidenţialitate

TIMIȘOARA: Spitalele suport-COVID reiau tratarea pacienților cu alte afecțiuni | AUDIO

Au luptat timp de două luni împotriva noului coronavirus dar acum vor să se ocupe din nou de pacienții pe care îi tratau în mod normal.

Vorbim despre medicii spitalelor suport Covid-19 din Timișoara. Ei spun că misiunea lor în lupta cu noul coronavirus se apropie de sfârșit.

În unele spitale nu mai sunt cazuri de bolnavi infectați cu SARS Cov 2, iar aceste unități sanitare specializate în Covid-19 ar putea interna pacienți cu alte afecțiuni.

Spitalul suport Covid-19 “Bega” din Timișoara este una dintre unitățile sanitare în care au fost tratate și  vindecate peste 20 de paciente și trei bebeluși infectați cu noul coronavirus.

De aproape o săptămână însă, spitalul este gol. Nu a mai fost adusă nicio pacientă și niciun nou născut infectat cu SARS Cov 2, anunță conf. dr. Marius Craina – manager al clinici:

“În condițiile testării tuturor pacientelor, de data asta discutăm pe date concrete, statistice, la ora asta este clar că trebuie să renunțăm la unitățile Covid și încet-încet să ne reluam activitățile normale”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De altfel, timp de aproape două săptămâni, doctorii de aici au tratat o singură pacientă.

Medicii de la Bega spun că ar putea păstra o parte din spital în care să primească paciente infectate cu noul coronavirus, iar în restul unității sanitare, să interneze paciente cu alt diagnostic:

“Devine obligatoriu că în câteva zile să ne reorganizăm și având în vedere faptul că devine numărul de paciente extrem de mic, să ne putem relua și noi activitatea”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O solicitare asemănătoare o au și medicii de la Clinica de Dermatologie, transformată și ea în unitate support Covid 19.

De altfel, în unitatea sanitară timișeană sunt aduși doar pacienții suspecți de infectare cu noul coronavirus, iar după obținerea rezultatelor testelor, aceștia sunt transferați fie la spitalul Victor Babeș, dacă sunt confirmați pozitiv, fie în celelalte spitale din oraș, dacă nu sunt purtători ai noului coronavirus.

Prof. dr. Caius Solovan – clinica de dermatologie din Timișoara:

“Sunt pacienți care solicită consultațiile noastre specifice de dermatologie. Unii chiar ar trebui internați, făcut tot felul de dosare, deci, trebuie revizuită atitudinea la momentul ăsta”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe lângă cele două clinici suport Covid-19, în Timișoara mai sunt spitalul CFR, declarat unitate suport, și spitalul de campanie militar care însă nu a primit până acum niciun pacient.

Mai mult, la spitalul Victor Babeș, unitatea sanitară specializată în lupta cu noul coronavirus și unde s-au vindecat peste 500 de pacienți, mai sunt internate doar 18 de persoane infectate cu Sars Cov 2.

Conducerea unității sanitare spune că este necesar ca partea de penumologie să redevină non-covid.