Deschis la Spitalul Județean din Timișoara, centrul administrează doar serul Pfizer. În prima noapte s-au înscris pentru vaccinare 14 persoane.
Primii doi pacienți vaccinați în miez de noapte au fost doi tineri, soț și soție. Au venit la centrul de la Spitalul Județean din Timișoara puțin înainte de miezul nopții și au așteptat afară până la miezul nopții.
Cei doi spun că nu ei au ales să se vaccineze noaptea, ci platforma națională i-a repartizat la acea ora. Cel mai mult i-a bucurat faptul că nu au fost nevoiți să aștepte. Erau de altfel singurele persoane programate la acea oră la centrul de vaccinare pentru a le fi administrat serul.
În centrul non-stop de la Timișoara funcționează 4 fluxuri de vaccinare, atât ziua cât și noaptea. Un medic, o asistentă și mai mulți studenți la medicină sunt prezenți în fiecare noapte pentru a-i primi pe cei care vor să se imunizeze împotriva Covid-19.
În centrul de la Spitalul Județean s-au vaccinat până acum, în medie, 500 de persoane pe zi. Începând de luni noapte, numărul dozelor ce pot fi administrate în 24 de ore a crescut.
Deși centrul de la Timișoara ar fi trebuit să funcționeze în regim non-stop încă de acum o lună, până acum acest lucru nu a fost posibil din cauza dificultăților de modificare a platformei naționale. Specialiștii STS au putut lucra doar pe timpul nopții pentru a nu afecta programările zilnice
În prima noapte au fost programate 14 persoane, în intervalul orar 00.00- 07.00. În total, în prima zi de vaccinare non-stop, s-au înscris în platforma națională 666 de persoane.
De la începutul campaniei naționale, în Timiș au fost vaccinate cu o doză aproape 200.000 de persoane, ceea ce reprezinta 30% din populația județului. Doar puțin peste 100 de persoane au avut reacții alergice la vaccin.