Mai mulți angajați ai sectorului HORCA au așezat pe scările din fața sediului Prefecturii Timiș câteva dintre obiectele pe care le folosesc în restaurante, baruri sau cafenele și vorbim de cești, pahare sau tacâmuri, dar și uniforme de bucătari și chiar veselă.
Oamenii susțin că au ajuns la capătul răbdării, dar și la fundul sacului, iar instituirea carantinei zonale a Timișoarei și a 4 comune periurbane nu doar că nu a avut efect, dar le-a mai dat o lovitură, prin închiderea completă a localurilor în acestă perioadă.
Reprezentanții celui mai afectat sector din România spun că, prin protestul de vineri, au mai vrut să tragă încă un semnal de alarmă în ceea ce privește situația lor.
Pe rând, timp de 30 de minute, mai mulți ospătari, bucătari, barmani, dar și patroni de restaurante sau cafenele și baruri au trecut prin fața prefecturii și au pus pe trepte un obiect pe care-l folsesc în activitatea zilnică.
Nu au staționat, ci au mers mai departe după ce au așezat vesela sau tacâmurile în fața instituției unde, în urmă cu aproape două săptămâni, s-a stabilit carantinarea orașului.
Protestatarii spun că această carantină zonală, dorită de primarul Dominic Fritz și aprobată în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, condusă de proaspătul prefect de Timiș, ce face parte din același partid cu primarul Fritz, nu a avut efectul dorit.
Ba mai mult, dacă în momentul instituirii carantinei, incidența cazurilor în Timișoara era de 7.49 la mia de locuitori, acum, după 11 zile de carantină, a ajuns la 8,15 la mia de locuitori, mai mare decât în momentul impunerii măsurii.
Autoritățile se gândesc, de altfel, la prelungirea acestei carantine cu cel puțin încă o săptămână, ceea ce înseamnă încă o perioadă pe pierderi pentru industria HORECA, dar și pentru sălile de sport, care sunt și ele închise.
Decizia va fi luată în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.
Foto: Captură video Facebook/TVR Timisoara