Confidenţialitate

Terase pe plajele sălbatice precum Corbu sau Gura Portiței. Administrația Biosferei Delta Dunării impune anumite condiții | AUDIO

Administrația Biosferei Delta Dunării a primit primele cereri pentru desfășurarea unor activități comerciale în apropierea plajelor sălbatice, cum sunt cele de la Corbu din Județul Constanța sau Sulina ori Gura Portiței din Tulcea.

Din 20 aprilie, în proximitatea acestor plaje vor putea fi amenajate mici terase. Sunt anumite condiții pe care trebuie să le îndeplinească acești comercianți.

În vecinătatea plajelor sălbatice din Sulina, Sfântu Gheorghe, Gura Portiței, Vadu și Corbu, adică dincolo de limita de 150 de metri de la intrarea în apă vor putea fi instalate construcții ușoare din lemn sau stuf de unde turiști își pot lua ceva de mâncare sau de băut.

Fiecare comerciant va putea ocupa cel mult 250 de metri pătrați, spune la Europa FM, Gabriel Marinov, guvernatorul Rezervației Biosferei Delta Dunării:

„În general e vorba de mici terase, sunt construcții de tip ușor din lemn, stuf, unde se desfășoară activități economice de vânzare a băuturilor răcoritoare. Noi am discutat și am aprobat că nu acordăm teren mai mare de 250 metri, tocmai în ideea aceasta de a nu încuraja să se întinddă cu terase laborioase pentru că toate acetse construcții, la finalul sezonului, vor trebui retrase și terenul adus la starea lui inițială.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Guvernatorul Rezervației a menționat că, împreună cu Institutul Naţional Delta Dunării, se va stabili suprafața totală ce va putea fi ocupată de comercianți în proximitatea plajelor sălbatice.

Pe aceste plaje sunt interzise camparea, accesul cu mașini, schi-jeturi și alte motovehicule nautice și instalarea de beach-baruri, șezlonguri și umbrele permanente. Turiștii însă vor avea voie cu șezlonguri și umbreluțe aduse de acasă, cu condiția să NU le uite pe plajă.

Sunt de asemenea interzise nivelarea plajelor și distrugerea vegetației ori a habitatelor, staționarea pe timpul nopții ori aprinderea focului.

Foto: Inquam Photos / Costin Dinca