Teatrul Bulandra transmite online, vineri seara, spectacolul Măscăriciul, după A.P. Cehov, în regia lui Horaţiu Mălăele.
„În această seară (vineri – n.r.), tot de la ora 19.00, şi, poate nu întâmplător, chiar de Ziua Internaţională a Teatrului, vă prezentăm o minunată comedie pe texte de A. P. Cehov. Măscăriciul nu este numai un regal teatral în care Horaţiu Mălăele, în rolul Actorului, străluceşte alături de Niculae Urs, în rolul Sufleurului, dar este mai ales o trecere fulgerătoare, ironică, autoironică, ludică şi nostalgică prin marile roluri ale teatrului universal”, anunţă instituție culturală.
“Măscăriciul este un eveniment teatral de suflet pentru orice spectator, chiar şi pentru acela care calcă rar prin teatre. Nu îl va putea uita multă vreme, îl va amuza copios, dar şi impresiona, privind altfel actorii şi viaţa lor. […] Măscăriciul rămâne o bijuterie de preţ a actualei stagiuni, ce în mod sigur, în timp, va depăşi suta de reprezentaţii” (Ileana Lucaciu)
“Minunat fiecare, minunaţi ca parteneri unul pentru celălalt, Horaţiu Mălăele – într-o ipostază a vulnerabilităţii artistice mai puţin cunoscută – şi Niculae Urs – care face un rol de o mare delicateţe şi sensibilitate – Actorul şi Sufleorul, Svetlovidov şi Nikita Ivanîci privesc înapoi când cu mânie, când cu mândrie, când cu melancolie. […]” (Marina Constantinescu)
“O istorie ilustrată a teatrului sau o istorie a stilurilor artei actorului, aflată mereu pe acea margine imperceptibilă (pe care Horaţiu Mălăele ştie atât de bine să o pipăie) dintre tragedie şi parodia ei, dintre comedie şi caricatura ei, dintre geniu şi cabotin” (Mircea Ghiţulescu)
La 27 martie, începând din 1962, artişti şi publicul celebrează ziua mondială a Teatrului. Sărbătoarea este un moment de recunoaștere a forţei de comunicare pe care o are teatrul, dincolo de toate frontierele geografice sau culturale, lingvistice, religioase sau politice.
Arta scenică ne ajută să descoperim lumi fascinante.
În prezent, peste 100 de ţări sunt membre ale Institutului Internaţional de Teatru.