În Țările de Jos este cel mai bine să ieși la pensie: Este rezultatul unei analize realizate anual de Institutul Mercer. Acesta evaluează 47 de sisteme de venituri din pensii din întreaga lume. Statele Unite se află abia pe locul 22 în clasament, cu un punctaj asemănător cu țări precum Kazahstan, Columbia, Franța și Spania.
Analiza se bazează pe aproximativ 50 de factori, de la sprijinul și beneficiile guvernamentale la creșterea economică locală și reglementare.
Olanda a obținut cel mai mare scor în clasamentul țărilor unde le e cel mai bine pensionarilor – urmată de Islanda, Danemarca și Israel. Aceste țări au fost marcate cu „A” în sistemul de evaluare, adică au cele mai puternice sisteme de pensionare, potrivit indicelui global de pensii al Institutului Mercer pentru 2023.
Marea Britanie ocupă locul 10 înaintea cu un „B” – ceea ce înseamnă că sistemul este bine configurat, dar există loc de îmbunătățiri, alături de Canada, Noua Zeelandă și Germania.
Statele Unite ale Americii au obținut un „C+”, plasându-le pe locul 22 pe listă.
Țări precum Kazahstan, Columbia, Franța și Spania au primit aceeași evaluare, „C+”. Există „câteva caracteristici bune” în sistemele lor de pensionare, dar și „riscuri majore” și „deficiențe”.
Unele sugestii de îmbunătățire care vizează sistemul american făcute în raport: restricții suplimentare pentru a împiedica oamenii să-și acceseze fondurile de pensii înainte de pensionare și creșterea pensiei minime.
Destinații precum Mexicul, Indonezia și Africa de Sud, au fost notate cu „C”, urmate de țările din clasa „D”, Thailanda, Turcia, India, Filipine și Argentina, unde sistemele de pensionare au „deficiențe majore”, se arată în raport.
Pentru obținerea clasamentului sunt evaluate 47 de sisteme diferite de pensionare.
Sursa foto: Shutterstock
Citește și: O companie aeriană din Turcia introduce, din noiembrie, în avioanele sale o zonă specială fără copii | AUDIO