Confidenţialitate

Sucul de mere e bun si sanatos

Sucul de mere vascos este de patru ori mai sanatos decat varietatile limpezi. Aceasta este concluzia unui articol publicat in numarul din 15 inauarie al revistei Chemistry & Industry, http://www.chemind.org, una din publicatiile Societatii de Chimie Industriala, www.soci.org.

[ad id=”5232″]O echipa de specialisti polonezi a comparat varietatile de suc de mere, respectiv cele in care sucul este vascos si altele in care lichidul este limpede. Ei au descoperit ca sucul de mere vascos contine de 4 ori mai multi polifenoli.

Este vorba de antioxidanti care se gasesc si in vinul rosu si ciocolata. Studiile anterioare lasa sa se inteleaga ca polifenolii au actiune anticancerigena.

Potrivit publicatiei britanice Chemistry & Industry, unii specialisti sustin ca procesul de limpezire a sucului de mere este responsabil de indepartarea unor componente despre care se crede ca ar fi benefice pentru sanatate.

Concluzia cercetatorilor polonezi de la Universitatea din Wroclaw si Varsovia este insa cat se poate de clara: sucul de mere, in special cel vascos, este o sursa bogata de antioxidanti naturali care pot fi folositi in industria farmaceutica si alimentara.

Studiul urmeaza sa fie publicat in Journal of the Science of Food and Agriculture, publicatie a Society of Chemical Industry, www.soci.org. (Catalin Mosoia)