Flux continuu de ajutor militar și umanitar pentru Ucraina, din partea Statelor Unite. Asta prevede o lege semnată de președintele Joe Biden. Președintele SUA a cerut Congresului să voteze cât mai repede și suplimentarea ajutorului pentru Kiev, avertizând că resursele actuale se vor epuiza rapid.
SUA reactivează un mecanism care funcționa în al Doilea Război Mondial: Legea „Împrumut și închiriere pentru Ucraina”
Statele Unite reactivează un mecanism care a funcționat în al Doilea Război Mondial. Legea „Împrumut și închiriere pentru Ucraina”, semnată de președintele Joe Biden, ușurează modalitatea prin care e furnizat echipamentul militar către Ucraina.
A trecut cu majoritate în Camera Reprezentanților și în Senat. Îi oferă și o autoritate mai mare președintele Joe Biden pe acest subiect.
A fost pentru prima dată promulgată de președintele Roosevelt în 1941. Acum, apare în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina.
Joe Biden: Războiul lui Putin aduce din nou distrugerea în Europa
Legea vine punctual în contextul conflitului din Ucraina, dar conform prevederilor prin intermediul acesteia se poate oferi ajutor militar oricărei țări a cărei apărare este vitală și pentru apărarea Statelor Unite.
Administrația Biden a anunțat, la finalul săptămânii trecute, un nou pachet de ajutor armat în valoare de 150 de milioane de dolari, care duce la 3,8 miliarde de dolari ajutorul total acordat Ucrainei de la declanșarea invaziei de către Rusia.
În același timp, Biden a cerut Congresului să voteze suplimentarea ajutorului umanitar pentru Ucraina, cu un pachet în valoarea de 33 de miliarde de dolari, avertizând că resursele actuale vor fi epuizate în 10 zile.
În același timp, democrații propun 40 de miliarde ajutor pentru Ucraina. Întregul buget al Ucrainei pe un an, a fost în 2021, de aproximativ 6,5 miliarde de dolari.
Sursa foto: Shutterstock