Confidenţialitate

Studiu: picături contaminate cu noul coronavirus pot rămâne în aer și câteva ore | AUDIO

Specialiştii de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite au adăugat în mod oficial calea aerului pe lista modurilor posibile de răspândire a noului coronavirus.

Sunt confirmate, astfel, opiniile mai multor oameni de ştiinţă care atrag atenția de mai multe luni pentru o mai bună conştientizare a acestui risc.

Studiul arată că noul coronavirus poate rămâne în aer chiar și câteva ore. Mai mult, picăturile de diverse mărimi transmise  de o persoană infectată  atunci când tuşeşte, strănută, cântă, vorbeşte şi respiră, ar fi principala cale de contaminare.  Medicul Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, spune, însă, că un rol important îl au și factorii externi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Noua actualizare, realizată la 10 luni după debutul pandemiei, mai arată că noul coronavirus, deşi nu este la fel de contagios ca rujeola, poate fi într-adevăr transmis în anumite condiții și de la o distanţă de peste doi metri, ipoteză neglijată până acum.

În schimb, studiul confirm că infectarea prin intermediul unei suprafeţe contaminate nu este considerată o formă comună de răspândire. Precauţiile rămân aceleași : distanţare fizică, purtarea măştii , spălatul mâinilor, evitarea aglomerațiilor