Oamenii de știință din Kenya au obsevat că mustățile leilor sunt diferite de la un animal la altul. Aceștia spun că mustățile marilor feline pot fi comparate cu amprentele umane, potrivit Euronews.
Cercetătorii au realizat o serie de fotografii apropiindu-se foarte mult de animale. Aceste fotografii demonstrează faptul că felul în care arată mustățile leilor diferă de la un exemplar la altul. Tot acest studiu îi ajută să realizeze o hartă a deplasării leilor în teritoriu. Este cea mai mare cercetare realizată în rândul populației de lei.
“Leii trec printr-o perioada foarte dificilă, se luptă pentru supraviețuire”, spune Jenny Cousins, manager în cadrul WWF UK. “Leii au dispărut deja din 26 de state africane”, adaugă aceasta.
Leii cutreieră peste sute de kilometri pătrați pentru a găsi prada și a juca un rol vital în ecosistemele locale. Din păcate, un număr tot mai mare de lei sunt uciși. Datele Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii arată că numărul exemplarelor de lei a scăzut cu 43% între anii 1993 și 2014.