Confidenţialitate

Studiu: 80.000 de infecții cu coronavirus prevenite prin purtarea măștii, în doar o lună, în Italia

Purtarea măştii în public reprezintă cea mai eficientă metodă de prevenire a transmiterii coronavirusului de la om la om, arată un studiu la care a lucrat și câştigătorul Premiului Nobel pentru Chimie în 1995, Mario Molina.

Studiind strategiile adoptate de autorităţi în China, Italia şi New York şi numărul de infecţii, cercetătorii au descoperit că folosirea măştii a redus numărul de infecţii cu peste 78.000 în Italia şi cu peste 66.000 în New York.

Rezultatele arată clar că transmisia aeriană prin aerosoli proveniţi de la respiraţie reprezintă calea dominantă pentru răspândirea COVID-19 – transmit autorii studiului de la de la Universitatea Texas, Universitatea California-San Diego şi California Institute of Technology.

Studiul stabileşte că folosirea măştii nu este utilă numai pentru a preveni ca picăturile de tuse infectate să ajungă la persoane neinfectate, dar este, de asemenea, crucială pentru ca aceste persoane neinfectate să evite să inspire particule atmosferice foarte mici (aerosoli) pe care persoanele infectate le emit atunci când vorbesc şi care pot rămâne în atmosferă zeci de minute şi pot călători zeci de metri, a spus unul dintre co-autorii lucrării.

Din cauza calităţii proaste a aerului din China, mulți oameni erau obișnuiți să poarte măști, ceea a ajutat la controlul focarul de COVID-19, mai arată o altă concluzie a acestui studiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Sonia Teodoriu