8 din 10 profesori se află în grevă și spun că în afară de majorări salariale, își doresc să atragă atenția și asupra altor probleme din învățământ și în același timp, să fie un exemplu pentru elevii lor. Dintre cei care au renunțat la grevă, doar 10% au fost mulțumiți de creșterile salariale oferite de Guvern, reiese dintr-un sondaj efectuat de organizația non-guvernamentală World Vision.
Sondajul realizat în rândul a 1200 de cadre didactice a arătat că 8 din 10 profesori continuă greva, iar procentajul este mai scăzut în rândul celor tineri cu vârsta între 18 și 35 de ani.
Toți își doresc salarii mai mari, dar și să atragă atenția că e nevoie de mai multe dotări în școli și de cursuri de formare pentru cadrele didactice.
Peste jumătate dintre participanții la studiu au spus că nu au renunțat la grevă pentru că își doresc să fie respectați și să fie un exemplu pentru elevii lor.
Doar un profesor din 10 a renunțat la grevă în urma majorărilor salariale oferite de guvern. Peste 60% dintre ei spun că au luat această decizie pentru a nu-i afecta pe elevi și pe părinți, iar alții și pentru că nu își permit să mai piardă bani din salariu pe durata grevei, mai reiese din sondajul realizat de organizația non-guvernamentală World Vision.
7% dintre profesorii intervievați au spus că nu participă la grevă și nu au de gând s-o facă pentru că nu au încredere în modul în care negociează sindicatele și nici nu cred că guvernanții vor veni cu o schimbare semnificativă.
Alți 2% dintre dascăli au afirmat că nu participă, dar se gândesc s-o facă.
Sondajul a fost realizat în perioada 6-7iunie în rândul a 1200 de cadre didactice care predau în grădinițe, școli și licee atât din orașe, cât și de la sate.
Sursa foto: Europa FM / Florentina Mihăiță