Confidenţialitate

Studiu: 3 % dintre români sunt hotărâți să părăsească țara în 2022. Motivele sunt sunt hoția, minciuna și conservatorismul | AUDIO

Anul viitor, 3 % dintre români sunt hotărâți să emigreze, arată un studiu realizat de Rethink România. În special tinerii sunt tentați de părăsirea României. Iar principalele motive sunt hoția, minciuna și conservatorismul, care îi împiedică să evolueze profesional și social.

Mihai Bârsan, de la Rethink România:

„Dacă adun „Cu siguranță și Probabil voi emigra în următorul an” obținem aproximativ 700.000 de oameni, ceea ce e un procent mare. Dacă în fiecare an ar emigra atâția oameni am ajunge foarte repede o țară foarte puțin populată. E un procent mare și poate să fie la fel de mare ca în trecut, știm că migrarea a fost foarte mare și în trecut. În orice caz, trebuie să facem ceva cu intenția asta.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

De cele mai multe ori, dorința de emigrare este corelată cu ambiția, plecarea din țară fiind considerată o cale pentru succes. Din nou, Mihai Bârsan, de la Rethink România:

„România nu le oferă un sentiment de siguranță – probabil se referă mai degrabă la siguranță economică și aici e legată de perspective pe termen lung, e o diferență foarte mare între cei care vor să plece și cei care nu vor să plece în cum evaluează România ca țară cu perspective pe termen lung și iarăși o diferență foarte mare este România ca țară prietenoasă cu copiii. Există o nemulțumire cu coordonatele vieții lor din multe puncte de vedere, relațiile personale dar și locul de muncă și modul de a-și petrece timpul liber.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

La sondaj au participat  2.400 de persoane din publicul comercial, de peste 18 ani.

Unul dintre obiectivele studiului este să arate zonele în care pot fi create şi implementate programe pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii în România.

Autor: Liliana Nicolae

Citește și: Studiu: Chiar dacă abuzurile fizice asupra copiilor au scăzut în ultimii 10 ani, cele de tip sexual au rămas la valori similare | AUDIO