Confidenţialitate

STUDIU. 2 din 5 copii sunt expuși riscului de sărăcie sau excludere socială în România. De 2 ori mai mult față de media europeană | AUDIO

Mai mult de 3 din 10 români sunt în risc de sărăcie și excludere socială. Deși situația s-a îmbunătățit față de 2015, România continuă să înregistreze cele mai mari valori ale acestui indicator din Uniunea Europeană, unde media nu depășește 22%.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Categoria de vârstă cea mai afectată este cea a copiilor: în România, două din cinci persoane sub 18 ani sunt expuse riscului de sărăcie sau excludere socială, aproape dublu față de media europeană.

Nu toate statele din regiune stau la fel de rău – în comparație, Polonia și Ungaria au o rată de sărăcie și excluziune socială de 16,8% și respectiv 19,4% în rândul populației totale și 16,5%, respectiv 23,2% în rândul celor cu vârsta de sub 18 ani.

Persoanele în risc de sărăcie sau excludere socială sunt cele care fac parte dintr-o gospodărie unde venitul este mai mic de 60% din venitul median al tuturor gospodăriilor.

Datele privind veniturile, care vin de la biroul european de statistică, Eurostat, au fost analizate de Fundația Friedrich-Ebert-Stiftung care a realizat un infografic numit „Monitorul Social”.

Infografic: Persoanele în risc de sărăcie

Infografic: Persoanele în risc de sărăcie. Sursa foto: Fundația Friedrich-Ebert-Stiftung

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: De 1 iunie, Organizația Salvați Copiii atrage atenția că, în România, situația minorilor nu s-a îmbunătățit. 1,3 milioane sunt la limita sărăciei | AUDIO