Confidenţialitate

Știrea Verde: Ce înseamnă alimentația noastră pentru mediu

Cei care consumă hrană vegetală sunt considerați adesea că exagerează, pentru a se potrivi cu viziunea lor asupra lumii. Dar ce se întâmplă dacă ne uităm peste cifre?

Pentru producerea necesarului de carne şi lactate pentru o singură persoană sunt utilizate anual 400 de mii de litri de apă, adică echivalentul a 17 duşuri pe zi sau 6.200 într-un an!? Vi se pare suficient pentru a renunţa la carne, măcar din când în când?

Atunci când vorbim despre hrana sustenabilă, ne referim la alimente sănătoase şi sigure, obţinute prin sisteme de producţie care au un impact redus asupra mediului înconjurător și a resurselor naturale.

Din punct de vedere nutrițional, trecerea la o alimentație sustenabilă nu are riscuri, atât timp cât îți asiguri toate nevoile nutriționale. Dacă vrei și tu să mănânci mai sustenabil, înlocuiește pe cât posibil produsele de origine animală cu cele vegetale și alege-le pe cele autohtone.

Miliardarul Bill Gates a investit sume importante într-un startup american care produce alimente fără creșterea și sacrificarea animalelor.

La noi, o societate din inima Transilvaniei face produsele Verdino, comparabile calitativ cu cele de peste ocean: au gust și aspect similar produselor din carne, dar sunt mai ușoare pentru digestie și mai sănătoase pentru mediul înconjurător.

Le găsești în marile lanțuri comerciale, dar le poți comanda și pe verdinoshop.ro. Poți alege parizerul vegetal cu ardei ori ceapă verde, burgeri, mititei, salam pepperoni… ori mortadella cu fistic.

Sunt produse pe bază de proteină de mazăre și legume, fără ulei de palmier, fără soia, fără Organisme Modificate Genetic ori lactoză.

Adoptarea unei alimentații sustenabile te ajută pe tine și planeta, în prezent și în viitor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.