Oricare dintre noi vrea să se bucure de o temperatură ideală acasă, mai ales acum, când iarna bate la ușă.
Pentru cei care vor o analiză “ca la carte” înainte de a face o achiziție, am identificat câteva diferențe importante între încălzirea cu pompe de căldură și cea clasică.
În primul rând, sistemele clasice au fost gandite pentru a folosi in mod predominant incalzirea cu temperaturi ridicate prin intermediul radiatoarelor, pe cand pompa de caldura are o eficienta mult mai buna in conditiile in care utilizeaza sisteme de joasa temperature cum ar fi pardoseala radianta sau ventiloconvectorii.
O altă diferență care cantărește mult atunci când decidem să facem o achiziție- pompa de caldură are aport atat de aer rece, cât și de aer cald, pe când sistemul clasic este folosit doar pentru incalzire.
Pentru că viața acasă poate fi imprevizibilă, o pompă de caldură a fost gândită astfel încât să conducă sisteme suplimentare de încălzire care să o înlocuiască temporar din motive de natură tehnică sau de eficiență.
La final, își spune cuvântul și sustenabilitatea. Pompa de căldură utilizează energie din surse 100% regenerabile, ce permit chiar independența energetică, iar amprenta de carbon (ce reflectă gradul de poluare adus de un echipament mediului înconjurător) este mult mai scăzută în cazul pompelor de căldură.