Confidenţialitate

Știai că aceste brânzeturi sunt sănătoase pentru tine? Iată cum te ajută (P)

Autoritățile de sănătate recomandă două produse lactate pe zi pentru adulții sub 55 de ani. Pentru copii, femeile însărcinate și persoanele în vârstă, este de trei sau patru. Produsele lactate includ laptele, laptele fermentat, iaurtul, brânza de vaci și brânza. Dar acest lucru nu include cremele de desert și înghețata, care sunt foarte dulci, sau brânzeturile tartinabile procesate, care sunt adesea foarte grase. Untul și smântâna sunt clasificate ca grăsimi.

Multor persoane nu le lipsesc brânza și cașcavalul din casă, iar cei care frecventează sala de fitness consumă brânzeturi care sunt bogate în proteine. Cu toate acestea, există multe tipuri de brânzeturi pe care le poți încerca și care sunt benefice pentru tine. Vrei să variezi și să încerci ceva nou? Iată ce trebuie să știi despre alimente precum burrata, ricotta sau brânza cottage.

Burrata: o specialitate italienească

Burrata este o branza foarte cremoasă făcută din lapte de vacă și este originară din Puglia, în Italia. Este fabricat din lapte de vacă. După ce laptele a fost transformat în caș, acesta este apoi filat. Pasta obținută este folosită ca un buzunar care conține un amestec de mozzarella și smântână proaspătă.

Burrata este o brânză și, prin urmare, un aliment destul de gras (24% grăsimi) care trebuie consumat cu moderație. Cu toate acestea, conține foarte puțini carbohidrați și este o sursă de calciu, care este important pentru o bună sănătate a oaselor. În plus, burrata nu este foarte sărată, spre deosebire de alte brânzeturi. Are 17 grame de proteine la 100 de grame de produs.

La fel ca și beneficiile pentru sănătate ale brânzei, Burrata este bogată în grăsimi, colesterol și proteine de calitate, conținând toți aminoacizii esențiali care sunt buni pentru creier. Aceasta va ajuta la alimentarea creierului, astfel încât acesta să funcționeze bine. Consumul de brânză burrata va crește, de asemenea, funcțiile cognitive, inclusiv învățarea și memoria.

Ricotta: cremoasă și cu gust delicat

Cremoasă, moale și delicată la gust, ricotta este un produs lactat de origine străveche, cunoscut și apreciat încă din vremea Greciei antice, lăudat de poetul Homer și de Andrea Camilleri, care îl definea ca fiind “forma însăși a laptelui”. Produsă din a doua transformare a zerului, ricotta are o aromă dulce și delicată și o consistență ușoară, caracteristici care o fac nu numai incredibil de versatilă și ușor de utilizat în bucătărie, ci și un ingredient esențial pentru cei care urmează o dietă sănătoasă, variată și echilibrată.

Ricotta, procesată fără a adăuga smântână sau alte tipuri de lapte, este considerată un aliment cu conținut scăzut de calorii: este între 130 și 240 kcal la 100 de grame de produs proaspăt. În orice caz, vorbim de un produs cu un profil nutrițional interesant, bogat în beneficii pentru sănătate. Bogată în vitamine și minerale, ricotta (în special laptele de vacă) este recomandată în dietele hipocalorice și de slăbire, deoarece este ușoară și ușor de digerat, dând o bună senzație de sațietate. De asemenea, furnizează o cantitate bună de proteine cu valoare biologică ridicată care, pe lângă faptul că sunt ușor de asimilat, susțin sistemul imunitar și protejează sănătatea sistemului cardiovascular.

Ideală și esențială pentru sportivi, deoarece crește masa musculară și este adesea recomandată ca gustare, ricotta este compusă în principal din apă, are un conținut scăzut de zaharuri simple și carbohidrați disponibili, are un efect energizant și reconstituant și este bogată în aminoacizi esențiali, printre care valina, leucina și treonina. Consumul regulat de brânză proaspătă furnizează, de asemenea, calciu și fosfor în special, care sunt esențiale pentru buna dezvoltare a oaselor și pentru sănătatea întregului sistem osos.

Brânza cottage: sursă de proteine

Brânza cottage este ușoară, albă și cremoasă. Considerată ca fiind o brânză proaspătă, nu este supusă unui proces de maturare sau de coacere pentru a-și dezvolta aroma. Prin urmare, aroma sa este foarte blândă în comparație cu brânzeturile maturate. Brânza cottage se obține din lapte coagulat la diferite niveluri de lapte de vacă pasteurizat, inclusiv lapte degresat, cu conținut scăzut de grăsime și lapte normal.

Fără îndoială, știți că brânza cottage este bună pentru sănătate și fitness. Bucurându-ne de o brânză cottage de înaltă calitate, nu bănuim că este o sursă de proteine ușor digerabile, aminoacizi, fier, magneziu și multe altele pentru organism. Acesta conține vitaminele A, E, PP, C și B, acid pantotenic și multe altele. 100 de grame de brânză cottage oferă aproximativ 98 de calorii și 11 grame de proteine.

Atunci când este combinată cu antrenamentul de rezistență, o dietă care include alimente bogate în proteine vă poate ajuta să vă dezvoltați masa musculară. În plus, proteinele din brânza de vaci sunt deosebit de eficiente pentru a vă ajuta să construiți mușchi. Cazeina reprezintă 80% din conținutul său de proteine și este absorbită lent. Este la fel de eficient ca proteina din zer în construirea mușchilor – și chiar mai bun în inhibarea degradării musculare datorită absorbției sale mai lente.

De asemenea, cazeina favorizează o absorbție prelungită a aminoacizilor, care a fost asociată cu o capacitate crescută de construire a mușchilor. Mulți culturiști preferă să mănânce brânză de vaci înainte de culcare. Acest lucru duce la o eliberare prelungită de aminoacizi în sânge și în mușchi peste noapte, ceea ce poate reduce degradarea musculară.

Foto: Coman Photography/Unsplash