Confidenţialitate

Stația de epurare a tuturor apelor reziduale de la Glina este gata. Nicușor Dan: Din 2040, toată apa din canalizarea Bucureștiului va putea fi tratată aici | AUDIO

Bucureştiul are de-acum, la Glina, o staţie de epurare care tratează toate apele reziduale. Proiectul a început în urmă cu 48 de ani, și a fost realizat cu o finanţare europeană, în valoare de 650 de milioane de lei.

Până acum 10 ani, toată apa din canalizarea Bucureştiului se vărsa în Dâmboviţa, a spus primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

”Până acum, în momentul acesta parțial, și până acum 10 ani total, apa din canalizarea Bucureștiului se vărsa în Dâmbovița, de acolo în Argeș, de acolo în Dunăre și apoi în Marea Neagră, poluând toate aceste ape” a explicat edilul Caăpitalei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Stația de epurare de la Glina poate trata 12.000 mc/sec iar din 2040 toată apa din canalizarea Bucureștiului va putea fi tratată aici, mai declară primarul general. Dacă stația de epurare de la Glina nu era gata în acest an, Bucureştiul risca să dea banii europeni înapoi. Valoarea totală a proiectului este de 650 de milioane de lei, prin Banca Mondială, cofinanțat de statul român și municipiul București. Nicușor Dan spune că la preluare, acum 4 ani, conturile primăriei erau blocate, dar constructorii au continuat să lucreze chiar dacă nu au fost plătiți o bună perioadă de timp.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Lucrările de reabilitare a incintei Cetății Deva se apropie de final. Cum văd localnicii modificările | FOTO + AUDIO