La 5 ani de la moartea unui pacient, Spitalul de Urgență din Drobeta Turnu Severin a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Instituția e acuzată de procurori că nu a luat măsuri pentru a înlătura infecțiile nosocomiale, iar un pacient a murit după ce a luat o bacterie din spital.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin a finalizat cercetările începute după moartea unui pacient, în 2019, internat la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin.
Pacientul a suferit complicații medicale și a decedat după ce s-a contaminat cu Acinetobacter, o bacterie rezistentă la antibiotice, luată din spital, spun procurorii.
Aceștia au trimis în judecată Spitalul din Drobeta Turnu Severin pe care îl acuză că nu a luat măsuri pentru a identifica, raporta și înlătura infecțiile intraspitalicești și a provocat astfel moartea unui om.
Procurorii au adunat probe în cazul unui singur pacient, însă în 2019, la sfârșitul lunii aprilie, Ministerul Sănătății anunța decesul a 4 oameni contaminați cu Acinetobacter. Toți aveau afecțiuni grave, preciza atunci instituția, iar raportul Direcției de Sănătate Publică Mehedinți arăta că doi dintre ei ar fi avut bacteria respectivă la momentul internării.
Rudele unei femei de 53 de ani dezvăluiau atunci că aceasta a murit de bronhopneumonie cauzată de două bacterii luate din spital, Acinetobacter și Klebsiella. Femeia venise la spital pentru o operație de hernie ombilicală.
Sursa foto: Shutterstock