Dezvăluirile făcute de Gazeta Sporturilor și confirmate de medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti arată că trei dintre cei nouă răniți din Colectiv, care au decedat în acest spital, au murit din cauza septicemiei, a infecțiilor contractate din cauza virușilor și bacteriilor din spital.
Situația infestării spitalelor românești nu este una necunoscută, chiar dacă această realitate referitoare la Colectiv este desigur șocantă pentru noi toți. De fapt, avem o astfel de situație generalizată în toată țară, normele medicale indicând faptul că după un număr de ani și de renovări clădirile în care funcționează spitale trebuie pur și simplu demolate, căci rezistența virușilor devine infernală, de necombătut, iar oamenii sunt în mai mare pericol în astfel de spitale, decât în afara lor.
Vrem sau nu să o recunoaștem avem nevoie de spitale noi în toată țara. Un program de acest fel demarat în 2007 a scârțâit cumplit și a costat atât de mult la nivel de studii de fezabilitate, încât numai scandalul referitor la aceste studii a fost suficient pentru a opri continuarea lui. S-au mai făcut spitale noi, de stat pe ici, pe colo, dar trebuie să recunoaștem că majoritatea unităților medicale noi sunt astăzi cele private.
În același timp, avem paradoxala situație în care sistemul de finanțare, asigurat în special din contribuțiile noastre, ale celor care plătim contribuții, că nu plătim toți, favorizează spitalele publice, unde se face și cea mai mare performanță în materie medicală de vârf.
https://soundcloud.com/europafmromania/romania-in-direct-spitalele-din-romania-3-decembrie-2015