Teatrelli continuă evenimentele online care marchează Ziua Internaţională a Dansului.
După dezbaterea în premieră care i-a reunit, pe 29 mai, pe 3 dintre cei mai emblematici oameni de cultură ai momentului la nivel internaţional, anume Noa Wertheim (coregafa companiei Vertigo din Israel), Tobias Biancone (Directorul General al Insitutului Internaţional de Teatru ITI-UNESCO) şi Jarosław Fret (Directorul Institutului Grotowski şi al Teatr Zar) în dialog cu criticul Octavian Saiu la Anotimpurile dialogului despre teatru, publicul se poate bucura de unul dintre cele mai mari succese din stagiunea teatrului.
Considerat un spectacol total, cu teatru, coregrafie, muzică şi foarte multă culoare, Mon Cabaret Noir, de Răzvan Mazilu, este programat duminică, 3 mai, în cadrul seriei Teatrelli online şi poate fi vizionat gratuit de publicul larg în intervalul orar 18.00 – 23.00.
Spectacolul reprezintă un demers unic, complex şi emoţionat şi se joacă cu casele închise de la lansare, fiind prezentat în 2016 şi în Festivalul Naţional de Teatru (FNT), iar în 2019 la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS). ‘Mon Cabaret Noir’ porneşte de la povestea Anitei Berber – dansatoare, coregrafă, actriţă şi fotomodel de mare succes din anii 1920, epoca de aur a cabaretului, o personalitate avangardistă, rebelă şi excentrică, cu un destin demn de un scenariu de film.
‘Mon Cabaret Noir’ durează o oră şi 20 de minute şi invită publicul să pătrundă în lumea cabaretului berlinez, încărcată cu erotism, viaţă de noapte, libertate sexuală totală, droguri şi alcool, unde nimic nu este prea bizar şi totul este permis pentru experimentare.
‘Spectacolul provoacă prin erotism şi sondează părţile întunecate ale personalităţii noastre. Provoacă, în primul rând, ideea de libertate – aş putea spune că este o pledoarie pentru libertatea fiinţei, o fiinţă scuturată de toate prejudecăţile şi toate regulile pe care societatea le impune. Este un gen de demers cu care publicul nu este obişnuit: un spectacol total, cu teatru, coregrafie, muzică şi foarte multă culoare. Este făcut cu profesionalism, am încercat să ridicăm o ştachetă în această idee a spectacolului total. Este foarte bine documentat şi, nu în ultimul rând, îmi place să cred, temele şi ideile din spectacol ating nişte corzi neştiute sau uitate din sensbilibiltatea spectatorilor.’ , povesteşte coregraful şi regizorul Răzvan Mazilu.
Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.