Sorin Oprescu, arestat preventiv pentru luare de mită, spune că nu va demisiona de la Primăria Capitalei. Mesajul a fost transmis prin vocea avocatului său, Alexandru Chiciu.
Mai mult, Sorin Oprescu le-a spus tuturor celor care s-au grăbit să-l acuze de corupție “Aveţi puţintică răbdare, domnilor!”.
Alexandru Chiciu, avocatul principal al primarului, care l-a vizitat luni pe Sorin Oprescu în arest, a spus că primarul Capitalei îi roagă pe bucureşteni să aibă încredere în el.
“Mesajul către toţi cei care s-au grăbit să-l acuze ca o persoană coruptă este: “Aveţi puţintică răbdare domnilor!””, a declarat pavocatul Alexandru Chiciu, citat de Mediafax.
Avocatul a precizat că Oprescu se simte mai bine şi se gândeşte deja la apărarea pe care o va face. De asemenea, Chiciu a precizat că sunt persoane care pot arăta anumite lucruri împotriva acuzaţiilor DNA.
Întrebat despre problemele de sănătate ale primarului, Chiciu a spus că Sorin Oprescu este dependent de insulină și are probleme medicale care sunt deja de notorietate, dar acum este bine și beneficiază de un tratament corect în arestul Poliției Capitalei.
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv, după ce ar fi primit mită. Decizia nu este definitivă și a fost contestată de Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucureşti.
Potrivit anchetatorilor, primarul general al Capitalei ar fi primit, sâmbătă seară, de la șeful unei instituții din subordine, 25.000 de euro, bani ce proveneau de la patru denunţători.
Potrivit unor surse judiciare, persoana care i-a adus banii ar fi șeful Administraţiei Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Cornel Bogdan Popa.
Sorin Oprescu a fost ulterior oprit în trafic, sâmbătă noapte, iar asupra sa ar fi fost găsită suma de 5.000 de euro din banii primiţi ca mită, în timp ce restul banilor ar fi fost găsiți apoi la locuinţa acestuia, au mai spus sursele citate de Mediafax.
Procurorii arată că, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din București un sistem prin care firmele care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuia să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.