Deși e de mai bine de 40 de ani pe piață, slime a redevenit populară în 2017 în România, după cum o arată căutările pe Google făcute pe parcursul acestui an. Nu este doar o jucărie, cum poate fi privită plastilina, ci este și o ”armă” eficientă antistres, aceasta fiind și întrebuințarea ei originală.
Inventată în a doua parte a anilor 70, slime a alimentat creativitatea oamenilor și la nivel internațional în acest an, substanța gelatinoasă fiind una dintre vedetele fotografiilor postate pe Instagram. La o simplă căutare, sunt aproape 6.000.000 de postări cu slime modelat în toate formele posibile.
Mulți au vrut să afle ”cum se face slime” sau ”cum poți face slime acasă” pe tot parcursul anului însă căutările au explodat pe măsură ce s-au apropiat sărbătorile și vacanțele copiilor, adică din a doua parte a lunii noiembrie. Slime se poate pregăti cu ce aveți prin casă și permite multe jocuri creative, având avantajul unei modelări mult mai ușoare față de mai populara plastilină.
Cum poți să faci slime la tine acasă
Pentru prepararea slime este nevoie de
– Lipici lichid sau Aracet. În funcție de cantitatea necesară de slime se pot cumpăra 1-2 tuburi de lipici lichid sau este necesară o cutie mică de aracet precum cele care se poate găsi în magazinele de bricolaj.
– Colorant alimentar sau Tempera. Pentru un efect amplificat se pot cumpăra mai multe culori iar cantitatea de slime poate fi porționată și colorată diferit.
– Borat de sodiu sau Borax, după cum poate fi găsit mai ușor în magazine. Varianta care poate fi găsită mai ușor în magazine este Glicerina Boraxată 10%. O puteți găsi în farmacii, fiind o soluție recomandată ca dezinfectant bucal pentru tratamentul aftelor ce apar în zona cavității bucale.
– Opțional, Pudră de talc, dacă vreți să evitați o textură prea lipicioadă.
– Opțional, Ulei, dacă vreți să amestecați totul mai simplu.
– Opțional, sclipici
Pentru pregătirea de slime este nevoie de un bol, preferabil metalic pentru a nu adera ușor ingredientele la pereții săi, ustensile metalice pentru amestecat și mănuși chirughicale, dacă vreți să evitați murdărirea pe mâini sau colorarea lor.
Trebuie să aveți grijă la cantitatea de Borad de Sodiu pe care o adăugați. Prea mult poate transforma în gelatină greu de modelat toată cantitatea de slime. De aceea ingredientele trebuie adăugate treptat și testat rezultatul.
Ordinea operațiunilor pentru a pregăti slime acasă:
1. Aracet/Lipici turnat în vas
2. Se pune Colorantul apoi se poate adăuga pudră de talc, dacă vreți să nu fie foarte lipicioasă porția de slime
3. Borax sau Glicerina Boraxată în cantități mici, completate după ce amestecați compoziția, dacă este nevoie.
4. Puteți presăra câteva picături de ulei, dacă vreți să manevrați mai ușor masa de slime.
Amestecați totul și bucurați-vă de noua jucărie și ”armă antistres” care a revenit la modă în 2017: slime!